Poljoprivreda prioritet u Vranju

VRANJE

Na poslednjoj sednici Gradskog parlamenta u Vranju odbornoci su usvojili Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada za 2016. godinu.

Ovaj program po rečima gradskog većnika zaduženog za poljoprivredu, Aleksandra Janjića dobio je saglasnost Ministarstva poljoprivrede.

“Na teritoriji Grada Vranja imamo 86.000 hektara, od toga 44.800 hektara čini poljoprivredno zemljište, a 32.478 hektara su šume i šumsko zemljište. U državnoj svojini je oko 6.000 hektara, a 1.350 hektara poljoprivrednog zemljišta je obradivo. U zakup je dato 285 hektara. Usvojenim programom su predviđene mere zaštite poljoprivrednog zemljišta, uređenje i korišćenje. Jedna od najvažnijih je komasacija, odnosno ukrupnjavanje poseda. O tome se ovih dana dosta razgovara i na sastancima u seoskim sredinama, kao i o novim sistemima za navodnjavanje čiju bi izgradnju pomogli donatori i resorno ministarstvo”, kaže većnik Janjić.

Uskoro će biti raspisan i javni oglas za izdavanje ostalog dela obradivog poljoprivrednog zemljišta koje je u vlasništvu države.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare