Policija: Obezbedite imovinu kad krenete na doček

LESKOVAC

U vreme predstojećih praznika Policijska uprava u Leskovcu će pojačati svoje aktivnosti u cilju efikasnije zaštite lične imovine građana i njihove sigurnosti, pojačanim prisustvom policijskih službenika uz kontrolu vozila, lica u vozilu i prtljaga.

Analiza stanja bezbednosti na područiju Policijske uprave u Leskovcu, za vreme proslave novogodišnjih i božićnih praznika je ukazala da je neadekvatno obezbeđenje lične imovine, kuća, stanova, prodavnica i poslovnih prostorija, od strane vlasnika dovodilo do povećanja izvršenja krivičnih dela protiv imovine i to krađa i teških krađa, kao i prekomerna i nestručna upotreba pirotehničkih sredstava što može imati za posledicu telesno povređivanje ili izazivanje požara, saopštila je danas leskovačka policija.

 

Policija moli građane da,  prilikom odlaska na proslave praznika,  na adekvatan način obezbede svoju imovinu , da aktiviraju alarmne uređaje ili sigurnosne kamere a ukoliko ih ne poseduju dana  adekvatan način obezbede svoju imovinu, novac i druge dragocenosti.

“Upućujemo apel svim sugrađanima da pirotehnička sredstva (petarde, vatrometi, konfete ….) u trenucima slavlja ne koriste jer upotreba ovih sredstava, koja su sumnjivog porekla, na nestručan način može dovesti do neželjenih posledica i telesnog povređivanja.
Saobraćajna policija će preduzeti pojačane mere kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim osvrtom na alkoholemiju vozača i brzinu kretanja vozila.
Podsećamo sugrađane na njihovu građansku dužnost i obavezu da sve sumnjive događaje i lica prijave Policijskoj upravi u Leskovcu, na telefone 016/192 i 016/200-221”, navodi policija.
Policijska uprava u Leskovcu, svim sugrađanima želi SREĆNU NOVU 2017. godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare