POLICIJA O GUČI

GUČA

 

Tokom 55. Sabora trubača u Guči, od 3. do 9. avgusta, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeli su pojačane aktivnosti, u cilju očuvanja lične i imovinske sigurnosti građana,a ostvareno je povoljno stanje javne bezbednosti, saopštila je policija.

 

Saobraćajna policija svakodnevno je vršila pojačanu kontrolu saobraćaja na svim prilazima prema Guči i preduzela sve mere da bi se izbegle gužve i zastoji.

 

Kontrolisano je 8.613 vozila, a otkriveno 1.026 prekršaja i podnete su 402 prekršajne prijave.

 

Iz saobraćaja je isključeno 256 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 33 su zadržana do istrežnjenja, jer su upravljali vozilom sa više od od 1,21 promila alkohola u krvi.

 

Tokom Sabora dogodile su se dve saobraćajne nezgode, čiji je uzrok bila neprilagođena brzina, a jedna osoba je lakše povređena.

 

Policija je evidentirala deset krivičnih dela: tri krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, tri krivična dela krađa, i po jedno krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, lažno prijavljivanje, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga.

 

Tokom sedam saborskih dana podneta je samo jedna prekršajna prijava protiv dva lica po Zakonu o javnom redu i miru.

 

Tokom Sabora trubača u Guči prijavljen je boravak 1.270  stranih državljana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare