Policajac osumnjičen zbog nestanka 272 pištolja iz policijske stanice u Nišu u bekstvu

NIŠ

Policajac iz Niša nalazi se u bekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej u kojoj je do tada radio otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom MUP-a, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i Mladenovcu. Južne vesti saznaju iz dokumenata u koje su imale uvid, da je u više navrata iznosio oružje iz policijske stanice, za koje se pretpostavlja da se i dalje nalazi u Nišu.

Policajac iz Niša nalazi se u bekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej u kojoj je do tada radio otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom MUP-a, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i Mladenovcu. Južne vesti saznaju iz dokumenata u koje su imale uvid, da je u više navrata iznosio oružje iz policijske stanice, za koje se pretpostavlja da se i dalje nalazi u Nišu.

Prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, dvojica osumnjičenih, Prokupčanin i Nišlija, jesu uhapšeni, a treći, inače policajac, je u bekstvu, saznaju Južne vesti.

Prvobitna informacija bila je da su u policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, a zbog loše evidencije, dugo se licitiralo koliko je pištolja zapravo nestalo, međutim, kako Južne vesti saznaju u pitanju su 272 pištolja i veća količina municije, koje je otuđio policajac, zaposlen u toj policijskoj stanici, a koji se trenutno nalazi u bekstvu i za kojim je raspisana poternica.

Veću količinu oružja i municije, koje su građani dobrovoljno predali u policijskim ispostavama koje obuhvataju mesto njihovog prebivališta, osumnjičeni policajac je, kako saznajemo, u više navrata tokom narednih meseci, iznosio iz službenih prostorija i skrivao na raznim lokacijama u Nišu.

Iako još uvek nije potvrđeno da li su pištolji, zbog neadekvatnog čuvanja i evidencije, završili na crnom tržištu, pretpostavka iz istrage jeste da se oružje i dalje nalazi u Nišu.

Podsetimo, policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima – razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Višem javnom tužilaštvu poslata su pitanja u kojoj fazi se nalazi istraga i da li imaju informacije gde se nalazi oružje, kao i niškoj policiji.
Ni jedni ni drugi nisu dali zvanične odgovore, pišu Južne vesti.

Izvor: Južne vesti

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare