Polaznici prve grupe besplatne škole klizanja uspešno završili obuku

NIŠ

Prva grupa u blesplatnoj školi klizanja u kojoj je bilo  40 mališana završila je obuku klizanja koju je organizovao Sportski centar „Čair“ pod pokroviteljstvom grada Niša. Očekuje se da još dve grupe prodju obuku. Uz diplome o završenoj početnoj obuci, čini se da su dobili i puno samopouzdanja za bezbedano kretanje po ledu. Za potrebe ove škole SC Čair je uz već postojeća dva, angažovao još dva profesora fizičkog vaspitanja, kako bi mališani imali najkvalifikovanije instruktore.

„Prva grupa završila je sedmodnevnu obuku u Školi klizanja koja je besplatna za polaznike, a očekuju nas još sve grupe u toku sledeće nedelje. Interesovanje je veliko i već se prijavilo preko 140 mališana. Zaposlili smo i nekoliko profesora fizičke kulture koji aktivno učestvuju u obuci mališana za klizanje“, kazala je Branka Aranđelović.

   Mladen Milojić je stalni instruktor klizanja u SC „Čair“.

   „Odaziv polaznika je bio veliki i svi smo prezadovoljni kako je protekao rad sa prvom grupom mališana u školi klizanja. Deca su se super snašla na ledu i uspešno smo završili obuku. Sa njima su radila tri instruktora. Čak i ona deca koja prvi put staju na led za ovih sedam dana su  naučila da slobodno klizaju bez straha i problema. Prošli smo sve osnovne elemente od skretanja do kočenja, a neke od njih učili smo i klizanje unazad. Nedelju daba je optimalan period da se savlada bavljanje ovim predivnim zimskim sportom“, objašnjava instruktor Mladen Milojić.

             Da podsetimo, Klizalište SC Čair je nakon par dana pauze zbog toplog vremena, ponovo otvoreno za sve sugradjane. Očekuje se da tako bude do kraja marta, a trenutno na dnevnom nivou Čair poseti izmedju 500 i 700 klizača.

             Direktorka SC „Čair“ najvila je još sličnih akcija od kojih će se neke odvijati na bazenu.

   „Potrudićemo se da u narednom periodu organizujemo još ovakvih  aktivnosti i na bazenu kojima bismo obuhvatili sportove kao što su plivanje, ronjenje, da se deca  upoznaju sa ovim sportovima i opredele za neki od njih. Naravno sve ovo ne bi bilo  da nema pomoći Grada Niša i velikog razumevanja gradonačelnice Dragane Sotirovski“, kazala je Aranđelović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare