Pola veka Doma kulture u Pečenjevcu

LESKOVAC

Doma kulture u Pečenjevcu prigodnom Svečanom akademijom, uz izložbu slika i monografiju, obeležio je 50 godina postojanja i rada. Direktor Miroslav Stanojević rekao je da sve što se dešavalo bilo je u slavu lepote, bilo da je to otpevana pesma, odigrana igra, divna slika, odrecitovan stih.

„Dom kulture Pečenjevce decenijama je stožer kulturnog života ovog kraja. On je nezaobilazna tačka u profesionalnim biografijama mnogim ljudima. U svom radu Dom kulture Pečenjevce otarasio se kompleksa male sredine i vođen time danas se možemo pohvaliti velikim brojem manifestacija. Kod nas nije postojao strah od nepoznatog. Kada smo organizovali programe razmišljali smo ne da li da krenemo u neku priču ili ne, već kako da to uradimo tako da svaki posetilac uživa u programu. Činjenice govore u prilog ovim rečima. Broj organizovanih manifestacija kao i broj učesnika i posetilaca je impozantan. Čuvamo tradiciju, ali gledamo u sutra. Nastojaćemo da Dom kulture bude najbolji partner svim ustanovama kulture, obrazovnim institucijama, građanstvu a pre svega generacijama koje dolaze, da budemo savremeni i prepoznatljivi.”

U ime lokalne samouprave čestitke na jubileju je uputio načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović rekavši da su pola veka postojanja i rada na polju kulture tradicija sa kojom se mogu pohvaliti malobrojne ustanove, čak i u velikim gradovima koji slove za centre kulturnog života u našoj zemlji.

„Svojim radom, kreativnim idejama i projektima koje uspešno sprovodite, uspeli ste da se jedno ovako malo mesto nađe na kulturnoj mapi ne samo grada Leskovca, već cele Srbije. Odavde je potekla ideja o likovnoj koloniji „Na krilima mašte“, koju već 28 godina pohađaju najtalentovanija deca sa teritorije grada, ovde se organizuju brojne književne večeri, radionice, zatim manifestacije kakve su Krompirijada, Kulturno leto, muzičke večeri u čast Tome Zdravkovića…“

Na kraju svečanosti podeljene su i zahvalnice pojedinicima i ustanovama za ostvarenu saradnju.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Maki
Maki
1 godina pre

Očekivao sam u prvom redu Ljubišu Ranđelovića Džudžu, koga smatram da je najveći entuzijasta što se tiče promocije seoskih domova kulture. Džudža je autor mnogih projekata pečenjevačkog Doma kulture, na kojima ovaj dom i danas zasniva svoj rad. Zato je sramota što čoveka niste ni pomenuli, čoveka koji je u onim teškim vremenima za kulturu znao da animira gradske institucije, da sprema dečije predstave, da animira škole i osmisli manifestaciju “Na krilima mašte”, da dovodi pesnike i književnike (i plaća sopstvenim krompirom)…

Juca na moru, Juca na selu
Juca na moru, Juca na selu
1 godina pre
Odgovori  Maki

Ma kakav Dzudza. Ene je mala Juca otrcala u Kostu Stamenkovic, bgim i tamo dala doprinos pa se djonovski slika u prvi red. Ona da je znala i SMELA stopirala bi krimi radnje poput rasvete, deponije sada izgradnje garaza. Lica bez usta, bez svog mozga defiluju i prisvajaju tudje zasluge. Pa posle kritikujete kad ih takve teraju ,,neka digne ruku”. Izgleda da je sve po zasluzi. Neke Juce brukaju zenski rod.

Mala brankica
Mala brankica
1 godina pre

Maknite ovu malu Jucu. Njanjava opstaje godinama a doprinos NULA. Uvlacenje celom kabinetu se podrazumeva jer da nije d.p.l.zac odavno bi je najurili iz kabinet. Izigrava nemocnicu pa je stite. Al zato prima platu, kao bila za sport a SRC propade nacisto. Kakve geografije, pa to niko sposoban ne studira, samo odnemajkude. Ima je na svakoj slici funkcionera, nikom se nije zamerila jer nije rafila svoj posao i postuje zakon opstanka, cutke i butke. Pa nisi devojko sela da te tvoji gotive nego da uradis nesto za gradjane, mi te placamo. Neka bi se sakrila od bruke, ova drsko svuda je ima. Procvetasmo s takve sposobne klimoglavke.