Pola miliona dinara za nove knjige

VLASOTINCE

Narodna biblioteka „Desanka Maksimović“ iz Vlasotinca dobila je blizu 240.000 dinara za nabavke novih naslova u okviru redovnog godišnjeg otkupa knjiga koji finansira Ministartsvo kulture i informisanja.

Zahvaljujući ovom novcu vlasotinačka biblioteka biće bogatija za 448 novih naslova. Direktor biblioteke Srba Takić kaže da su neki naslovi već stigli.

„U pitanju je literatura koja se najviše traži, odnosno knjige iz oblasti beletristike, školska lektira za osnovnu i srednju školu i dečje knjige. Osim ovog redovnog otkupa, gde mi biramo literaturu koju ćemo nabaviti, ministarstvo finansira i obavezni otkup knjiga. Reč je o knjigama za koje ministarstvo smatra da je neophodno da ih ima svaka biblioteka. Ove godine za našu biblioteku izdvojeno je 150.000 za nabavku te literature.“

Vlasotinačka biblioteka ima skoro 61.000 naslova, kao i veliki broj periodičnih izdanja. Na Zavičajnom odeljenju pažljivo se čuva i neknjižna građa – stare fotografije, flajeri, CD-i, pozivnice i drugi štampani materijal, kao svedočanstvo vremena. Članova biblioteke je preko 2000 članova, od čega je 940 dece uzrasta do 15 godina.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare