Pola kilograma heroina i sedam kilograma rezanog duvana na Preševu

PREŠEVO

 

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom 27. marta 2018. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, u dva prekršaja zaplenili skoro pola kilograma heroina i 7 kilograma rezanog duvana.

Kada je autobus niških registarskih oznaka koji saobraća na liniji Skoplje – Beograd došao na red za kontrolu, carinski službenici su iza sedišta sa brojem 41 otkrili mušku čarapu u kojoj se nalazio paket oblepljen lepljivom trakom.

Nakon što su otvorili paket, utvrđeno je da se u njemu nalazi čak 472 grama heroina.

Pošto se niko od putnika nije izjasnio da paket sa drogom pripada njemu, proverom video-nadzora carinici su utvrdili da heroin pripada državljaninu Makedonije koji je samovoljno napustio autobus kada je stigao na red za carinsku kontrolu i izgubio se u nepoznatom pravcu.

Još jedan prekršaj otkriven je istog dana na istom graničnom prelazu kada je na red za kontrolu stigao „folksvagen“ prijepoljskih registarskih oznaka kojim se stanovnik iz okoline Vranja vraćao iz Makedonije kući.

Carinici su prilikom pregleda automobila pronašli 7 kilograma rezanog duvana koji je putnik pokušao da prokrijumčari preko granice.

U rezervnom točku bilo je sakriveno 5 kilograma duvana, a još 2 kg u fabričkoj šupljini prtljažnika, sa leve strane zadnjeg levog krila.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare