Pokušaj ubistva na Kopu: Sin istaknutog naprednjaka Zelje izbo mladića

BEOGRAD

Aleksandar Milojević, sin člana Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Zelje Milojevića, predao se policiji nakon što je nožem napao izbo mladića na Kopaoniku i tom prilikom naneo mu teške povrede, nezvanično saznaje Nova.rs. U napadu je pretučen još jedan mladić.

Napad se dogodio u četvrtak, a kako je ranije saopšteno, napadnuti mladići bili su na tim bildingu na Kopaoniku, nakon čega su otišli do brze hrane.

“Došlo je do tuče, kada se dečko zaleteo sa deset metara, i ničim izazvan izvadio nož i izbo mladića a drugog je prebio, naneviši mu teške telesne povrede“, ispričali su očevici.

Jedan mladić je zadobio ubodne rane u vrat i stomak, a drugi teške telesne povrede. Napadač je potom pobegao, a potraga za njim je trajala do nedelje, kada se predao policiji.

Iz policije je saopšteno da je reč o A. M., a kako nezvanično saznaje Nova.rs, reč je o sinu Zorana Milojevića Zelje.

Inače, Zoran Milojević Zelja je čovek sa severa Kosova čije ime se u javnosti više puta spominjalo zbog incidenata tokom lokalnih izbora još od 2013. godine. Predstavnici opozicije više puta su ga označavali kao napadača, nazivajući ga SNS batinašem, ali se nijedan od tih slučajeva nije našao pred sudom.

Među njima je i slučaj prebijanja i kidnapovanja opozicionog aktiviste Danila Bobića, tokom kampanje u Vrbasu 2013. godine. Bobić je identifikovao Milojevića na fotografijama u policiji, ali od celog slučaja nije bilo ništa.

Tužilaštvo godinama nije uspevalo da sasluša Milojevića, a kao obrazloženje navodili su da ne uspevaju da ga nađu na adresi, iako se pojavljivao na događajima koje organizuje SNS. Na jednoj od njih, u aprilu 2017. godine, pojavio se Milojević, koji je viđen u pratnji šefa tada Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Zalja je koa senka pratio Đurića i kada je ovaj dolazio u Leskovac i Medveđu.

U vreme kada je Kancelarijom za Kosovo i Metohiju rukovodio ministar policije Aleksandar Vulin, postao je savetnik u toj kancelariji, član IO SNS i poverenik SNS za KiM, ali i predstavnik „Telekoma“ za KiM.

Zaljo je “odradio” i dva protekla izborna ciklusa u Medvedji, sa sve “ekipom” koja ga je pratila u džipovima bez tablica

Nova S -JUGpress

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare