Pokušaj pljačke SDK u Leposaviću: NBS potvrdila da je došlo do razmene vatre

LEPOSAVIĆ

O jučerašnjem pokušaju pljačke novca iz SDK u Leposaviću, oglasila se i Narodna banka Srbije. Uz još jednu potvrdu da je pljačka bila neuspešna, iz ove institucije saopštili su i da je u tom pokušaju korišćeno oružje i to upereno prema radnicima obezbeđenja Henderson, koji su potom, kako navode iz NBS, na vatru odgovorili.

„Narodna banka Srbije obaveštava javnost da su danas ( 8.12.2022)oko 11.30 ispred zgrade Narodne banke Srbije u Leposaviću nepoznate osobe pokušale da izvrše oružanu pljačku novca koji se transportuje za potrebe domaćih banaka na Kosovu i Metohiji“, naveli su.

Preciziraju da se ceo incident dogodio u trenutku iznošenja novca iz transportnog vozila na šaltersko mesto Narodne banke Srbije u Leposaviću.

„Više napadača zapucalo je na radnike obezbeđenja firme ‘Henderson’, koji su obezbeđivali vozilo kojim je dopremljen novac“, navode iz NBS.

Radnici obezbeđenja ove kompanije potom su, kažu iz kabineta guvernera NBS-a, uzvratili vatru – pri čemu je jedan radnik zadobio lakše povrede.

On je posle svega zdravstveno zbrinut, a napadači su se potom razbežali.

Iz ove institucije ujedno dodaju da su zaposleni Narodne banke Srbije i novac sada bezbedni.

1 od 3

FOTO: Narodna banka Srbije
FOTO: Narodna banka Srbije
FOTO: Narodna banka Srbije

Da se ovaj pokušaj pljačke dogodio u Leposaviću, za KoSSev je potvrđeno od više poverljivih izvora, kao i iz Kosovske policije, premda samo prema preliminarnim informacijama.

Policija je takođe danas potvrdila da je bilo i pucnjave, a što su nam rekli i izvori.

Naš reporter na licu mesta se uverio da u okolnim zgradama postoje rupe (moguće) od hitaca koji su ispaljeni tokom današnjeg pokušaja pljačke. To je posvedočilo i više očevidaca koji imaju radnje u blizini zgrade SDK.

Prema naša dva poverljiva izvora iz Leposavića za KoSSev, navodno su nepoznata lica u crnoj odeći došla ispred SDK sanitetskim vozilom, kada su i navodno bacila dimnu bombu na obezbeđenje SDK odnosno kompanije Henderson.

Izvor: Kossev

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare