Pokreta slobodnih građana Leskovac: 152 000 evra metar auto puta kroz Grdeličku klisuru

LESKOVAC

Leskovačko povereništvo Pokreta slobodnih građana ukazalko je danas da cena od 400 miliona evra za izgradnju auto puta kroz Grdeličku klisuru “ukazuje na to da smo svi mi, kao poreski obveznici, platili svaki kilometar deonice kroz Grdeličku klisuru 15.210 000 hiljada evra ili ako vam je bliže svaki metar ovog puta je plaćen 152 000 evra ili još bliže 1520 evra košta svaki centimetar auto – puta”.

“Poštovani građani, s obzirom da je prošlo mesec dana od „završetka“ „monumentalnih“ radova na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, a na konstantno spinovanje od strane vladajućeg režima o tome, smatramo da smo dužni da vam predočimo pravu sliku „završenih“ radova i cenu koju ste platili i plaćaćete godinama za njih.

Pokret slobodnih građana želi da vam ukaže da je u izgradnja deonice Koridora 10, kroz Grdeličku klisuru, u dužini od 26,3 km, koja je prikazana kao grandiozni projekat aktuelne vlasti, do sada potrošeno za isti oko 400 miliona evra, po rečima ministarke Mihajlović konačna cena radova još uvek nije poznata.

Izgradnja deonice kroz Grdeličku klisuru trajala je (traje još uvek)
6 godina, što znači da je godišnje građeno 4,38 km auto- puta, što opet znači da je dnevno rađeno 12 metara ( ovim tempom bi na primer, kao najduža ulica, Bulevar kralja Aleksandra u Beogradu, bio urađen za 626 dana).

Cena od 400miliona evra ukazuje na to da smo svi mi, kao poreski obveznici, platili svaki kilometar deonice kroz Grdeličku klisuru 15.210 000 hiljada evra ili ako vam je bliže svaki metar ovog puta je plaćen 152 000 evra ili još bliže 1520 evra košta svaki centimetar auto – puta.

Zanimljivo je da, istovremeno, deonica puta od Ljiga do Čačka košta 7,5 miliona evra po kilometru.

Koliko se misli na građane posebno kada ih treba maltretirati pokazuje i primer zatvaranja ulaza na auto-put na Vlasotinačkoj petlji. Vozač koji hoće iz Vlasotinca da ide za Vranje mora to da uradi preko Grdelice a ko ide za Niš mora da ide preko Leskovca. To što im se uvećava kilometraža za 10 i više kilometara i potrošnja najskupljeg goriva u regionu, stručnjacima za Koridor 10 ništa ne znači. Njima je bilo bitno da predsednik otvori auto-put, a naplatne rampe će biti napravljene kasnije, ima vremena. Važno je da nisu zaboravili da stave pano na kome se nalaze „svetla na kraju tunelu“. Da li je to po zakonu, da li ometa saobraćaj, ma koga je to briga, bitno je da se svetla zadovoljno gledaju.

Normalno je da svi građani treba da budu zadovoljni kada se nešto uradi na njihovu dobrobit i korist. Problem kod navedenog je to što nam je zadovoljstvo preplaćeno, dok u isto vreme, na primer, da bi ušli u Leskovac iz pravca Vlasotinca imate deonicu puta od dva kilometara punu rupa, krpa i zakrpa koja na reprezentativan način uvodi turiste u grad poznat svetu po roštilju i gostoljubivosti.

Pokret slobodnih građana Leskovca smatra da svi građani imaju pravo da znaju pravu istinu o svemu što ih se tiče”, navodi se u današnjem saopštenju povereništva Pokreta slobodnih građana Leskovac

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
opljackan narod u slavu partije
opljackan narod u slavu partije
4 godine pre

Svaki stub u Grdelickoj klisuri ima svoj pecat. Na jednom stoji overa penzionera koji su ga platili umanjenjem svojih penzija. Na drugom je overa zaposlenih u drzavnoj i gradskoj upravi, kojima su plate umanjivane 10% godinama da bi se ovakve gradjevine gradile.Treci stub je izgradjen od neisplacenih dnevnica rezervista koji su ratovali za izgubljeno Kosovo koje danas razgranicavamo. Cetvrti stub je od para koje su trebale biti utrosene na bolnice gde treba da se lece najtezi slucajevi u Srbiji, nase klinike. Peti od para koje nisu otisle za renoviranje skola, vrtica koji su neuslovni za obrazovanje nase dece. Hocete jos, majke sa decom, decu bez starateljstva, nesigurne kuce, ima toga svega ugradjenog u one grandiozne stubove koji su delo svih gradjana Srbije, a kojima se kite naprednjaci na celu sa svojim vodjom koji dinar nije dao iz svog dzepa, a ciji rodjaci lopatama iznose preko tendera . Na sva bogatsva su stavili pik, na svu zemlju, vode, puteve, energiju, elektrane, telefoniju. Znate li da prisutni na tom mitingu pohvaljivanja misle da su licno zasluzni, pojma nemaju od cijih para se sve to gradi po Srbiji. Bojim se da zaglupljen narod ni ne zna da je od njegovih para, sve to izgradjeno. da ce njihovi unuci vracati sve to jos mnogo godina, zbog 15 minuta slave jednoga coveka, kome tapsu politicki vojnici bez mozga. Jeste videli liturgiju? Nikada manje ljudi. Nikada…toliko o podrsci koja pada. Nisu blesavi, vide ljudi da naprednjake predvode poluobrazovani, pa pobegao narod, nece s repatima.

Milan
Milan
4 godine pre

Kada bi vi bili malo stručni , onda biste trebali biti zahvalni na onome što smo dobili ,a to je moderan put koji će se godinama pa i decenijama koristiti . I danas se spominje vlast koja je pre 400 g.pravila puteve ,a ne oni koji su ga minirali . Ako nešto ne znaš ,pokri se ušima i lezi.

Miki
Miki
4 godine pre

Ako su nas dobro učili, jedan kilometar ima 1000 metara, a ne 100… Tako da ako je 1 km – 15.210.000 evra, znači da je 1m- 15.210 evra, a 1 cm- 152,10 evra… Tako da ako je nešto mnogo koštalo, ne moramo iz mržnje ili neznanja da još više da naduvavamo…

Djole
Djole
4 godine pre
Odgovori  Miki

To što centimetar košta ovoliko ili onoliko uopšte ne umanjuje i ne uvećava cifru od 400 miliona evra za 26 km puta jer su u Makedoniji napravili 28 km puta, koji je čak i širi,za 200 miliona evra. Tu je problem a radovi još traju i tu je problem, tako da će to da košta bar još 100 miliona evra, to bi trebalo da te zabrine “Miki”a ne greška u matematici li štampanju.