Pokret “Podrži RTV” : Šta je sa pretnjama novinarima i tužbama protiv Informera?

NOVI SAD

Pokret „Podrži RTV“ pruža punu podršku kolegama iz nedeljnika NIN kojima je za svega jedan dan presuđeno da su insistiranjem na pravu javnosti da zna povredili čast i ugled ministra policije Nebojše Stefanovića.

“Podsećamo da uloga medija nije da zataškavaju afere i sprovode propagandu u ime vlasti, već da afere otkrivaju i nadležne pozivaju na odgovornost. Mediji su profesionalni kontrolori vlasti, koji to čine u interesu javnosti, a ne opozicionaris kojima vlast vodi politički obračun, čemu neretko imamo priliku da svedočimo.

U trenutku kada su u Srbiji veoma retki mediji poput NIN-a, koji zaista rade to što im je posao, čuvajući pri tom profesionalne standarde i etičke principe, smatramo da je stvar novinarske i građanske dužnosti iskazati solidarnost sa novinarima ovog nedeljnika, koji su za sada jedini okrivljeni u slučaju rušenja u Hercegovačkoj ulici, i to samo zbog toga što su postavili pitanje u ime javnosti.

Verujemo da će NIN iskoristiti sve pravne lekove, ali se pitamo da li će pravosudni sistem isto tako promtno reagovati i u slučajevima naših koleginica i kolega koji trpe svakodnevne pretnje, kao i onih koji su podneli krivične prijave protiv glavnih urednika Informera, Pinka i Pravde zato što su proglašeni za strane plaćenike, nasilnike, zaverenike i atentatore”, navodi se u saopštenju Pokreta “dosta je bilo”.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare