Pokloni za djake u seoskim područjima

NIŠ

Humanitarna organizacija Crveni krst Niš i Grad Niš kao njen partner u socijalnim programima, obradovali su đake prvake škola na seoskom području opština Crveni Krst i Palilula školskim priborom i higijenskim paketima. Tokom dvodnevne akcije raspodeljeno je oko 280 paketa školskog pribora za đake prvake i 550 higijenskih paketa. Poklone u vidu higijenskih paketa  su dobili   su i đaci do četvrtog razreda koji nastavu pohađaju u školama na seoskom području.

Članica Gradskog veća zadužena za socijalnu politiku Tijana Đorđević Ilić posetila je mališane i u ime Grada im uručila ovaj skromni dar. Prema njenim rečima paketi i školski pribor podeljeni su u 31 školi na selu.

„Deca i mladi predstavljaju najbitniji resurs  društva i nastojaćemo da pomognemo kad god za to postoje uslovi, ali i potreba“, rekla je ovom prilikom Đorđević Ilić.

Ona je naglasila da je ove godine izbor pao na škole sa seoskog područja, od kojih su neke stare i 180 godina.

„Želeli smo da posetimo ove škole i učenike koji od svojih učitelja i nastavnika stiču prva znanja upravo u sredini koja odslikava autentičnost srpskog sela”, rekla je Tijana Đorđević Ilić i dodala da se nada da će naredne godine, uz pomoć svojih stalnih partnera i saradnika iz niškog Crvenog krsta, Grad uspeti da obezbedi još veći broj paketa za najmlađe učenike i time pomogne da im prvi školski dani proteknu u lepoj atmosferi i ostanu u sećanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare