POKLANJAJU ZEMLJU U ZELENOJ ZONI FIRMI SA 10.000 OSNIVAČKOG KAPITALA

LESKOVAC

Privredno društvo „Al Rafideen“ DOO, na osnovu poziva koje je Gradsko veće uputilo investitorima 17. janura 2014. da investiraju u Zelenu zonu,  12. decembra obratilo se lokalnoj samoupravi pismom o namerama, u kome je navedeno da je zainterosovano za izgradnju sabirno distributuvnog centra hladanjače pak centra u prvoj fazi, dok bi u drugoj fazi bio izgrađen kapacitet za proizvodnju paradazja, blanširanog krompira i čipsa od jabuka, rečeno je na današnjoj sednici Gradskog veća na kojoj je elaborat o

„o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez nadoknade“, (čitaj poklanjanje za dž) ovom privredniom društvu koje ima osnivački kapital od 10.000 dinara , kako je zabeleženo u Agenciji za privredne registre(APR)

Ova kompanija je iskazala potrebu za namanje jednim hektarom zemlje. Planirana investicija je milion 326 hiljada evra, a fabrika bi trebalo da bude na površini od hiljadu 250 metara kvadratnih. Početak i završetak ove fabrike planiran je u periodu od 2015. do 2016. godine. U prvoj fazi biće zaposleno 54 radnika, od ukupno 200, koliko će biti zapošljeno u drugoj fazi realizacije ove investicije.

 

„Veoma je važno da nakon usvajanja ovog eleborata, on ide osam dana na javni uvid, nakon toga na dobijanje saglasnosti u Skupštini, a potrebna je i saglasnost Vlade. Ukoliko mišljenje Vlade o elaboratu bude pozitivno, Skupština određuje lice koje će potpisati ugovor sa investitorom“, objasnio je direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER) Bojan Tojaga.

Privredno društvo „Al Rafideen“ DOO , kome gradske  vlasti nameravaju da poklone zemljište sa uredjenom infrastrukturom u Zelenoj zoni, je registrovano za „iznajmljivanje vlastitih ili iznajmljenih nekretnina i upravljanje njima“.

„Al Rafideen“ DOO je osnovano i registrovano  16.06.2014. godine sa osnivačkim kapitalom od 10.000 dinara.

U APR postoje samo podaci o članovima ovog društva i jednoj promeni sedišta na adresi u Leskovcu, iz  Južnomoravskih brigada 219 u Ljutice Bogdana 3.

Prema APR članovi društva su  Jasim Yaseen Jaber Jasim, broj pasoša: A5760244, država izdavanja: Irak, udeo 30 %, upisani novčani kapital 3.000 RSD.

Assaf Ismael Ayyed Assaf, broj pasoša: G1902157, država izdavanja: Irak, udeo  30 %,

upisani novčani kapital 3.000 RSD.

Al-Musawi Mohammed Hussein Naas, broj pasoša: A5583803, država izdavanja: Irak , udeo 10 %, upiisani novčani kapital 1.000 RSD.

Al-Juboori Ali Amer Thabit, broj pasoša: G1125515, država izdavanja: Irak , udeo: 10 %, upisani novčani kapital 1.000 RSD.

Mustaq Talib Raheem, broj pasoša: G2594481, država izdavanja: Irak, udeo: 20 %,upisani novčani kapital 2.000 RSD.

Ova situacija veoma podseća na svojevremeno poklanjanje zemljišta na Pašinoj česmi navodnoj frimi iz Abu Dabija ili kakogod da se zvalo navodno mesto porekla, da bis e na kraju ispostavilo da su avbudabićani šarena laža i da iza svega stoje domaći mangupi.

Samo kažemo.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare