Pojačane mere opreza na niškom aerodromu zbog korona virusa

 NIŠ

Na niški aerodrom Konstantin Veliki stigla je najsavremenija termovizijska kamera koja ima mogućost da kod putnika detektuje povišenu telesnu temperaturu. Ova mera je uvedena zbog pojačanog rizika od širenja respiratornog, koronavirusa koji dolazi iz Kine, kaže pomoćnik ministra zdravlja dr Goran Stamenković. Dve kamere sa istom nemanom postavljene su  i  na beogradskom aerodromu.
         “Ovo je jedna preventivna mera, budnost, i praktično odgovor Republike Srbije na ove epidemiološke izazove, da ih tako nazovem”, kaže dr Goran Stamenković.             
           Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izhavio je da u Srbiji trenutno nema mesta za paniku zbog koronavirusa, a da je Ministarstvo preduzelo sve mere kako bi sprečilo pojavu tog virusa u našoj zemlji, te da se situacija prati i pratiće se iz dana u dan. Postavljanje termovizijskih kamera deo je preventivnih mera.
          “Ukoliko kamera detektuje povišenu telesnu temperturu kod nekog putnika, sledi tačno predviđena procedura. Sa putnikom se razgovara, prave se zabeleške i ako je potrebno putnik se stavlja pod zdravstveni nadzor”.
          Kamere su osim na aerodromima postavljene i na graničnim prelazima.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare