Pojačana kontrola saobraćaja za praznike

BEOGRAD

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tokom novogodišnjih i božićnih praznika pojačano će kontrolisati saobraćaja na svim putnim pravcima, sa posebnim akcentom na otkrivanje saobraćajnih prekršaja – prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i nekorišćenje sigurnosnog pojasa, saopštio je MUP.

Prošle godine u saobraćaju su stradale 492 osobe, a samo u poslednjih pet dana život je izgubilo čak 16 ljudi. Svaka smrt teško da može da se opravda, ali smrt u saobraćaju posebno ne može. Samo da je neko od vozača usporio, vezao pojas i da nije konzumirao alkohol i drogu, ljudski životi bi bili sačuvani, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je pozvao sve vozače, a naročito mlade, da kada sednu za volan budu pažljivi, odgovorni i savesni, imajući u vidu da je tokom decembra ove godine poginulo 12 osoba mlađih od 24 godine.

Samo prethodnog vikenda otkriveno je oko 13.000 saobraćajnih prekršaja, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključeno više od 1.000 vozača, što je tri puta više u odnosu na isti period 2020, navodi se u saopštenju

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare