Pohod leskovačkog tattoo umetnika na svetske trofeje

LESKOVAC-KINA

Marko Stamenković, tattoo umetnik iz Leskovca, nastavio je sa osvajanjem prvih mesta na međunarodnim konvencijama. Poslednji takav uspeh je prvo i drugo mesto u kineskoj provinciji Shandong u gradu Rizhao koji ima 2,5 miliona stanovnika.

Već na prvoj međunarodnoj konvenciji u Mixer House-u na kojoj je učestvovao, pokupio je priznanje kao najbolji na konvenciji i osvojio posebno prvo mesto u Black/gray kategoriji među brojnim učesnicima iz više država.

Zatim su krenule konvencije u Nemačkoj (Offenbach – prvo mesto Best of Color, Karlsruhe: prvo mesto best of color (petak i subota), prvo mesto best of black and grey (nedelja), najbolji dana (petak) i najbolji na konvenciji, Heilbronn – dva prva mesta u različitim kategorijama, Mannheim četiri prva mesta u različitim kategorijama i najbolji na konvenciji), Mađarska (Budapest – prvo mesto i najbolji na konvenciji), Kina Shangai – najbolji na konvenciji, Švajcarska (Zurich – drugo mesto), Indija Goa (drugo mesto), Tattoo konvencija u Beogradu, gde je njegov tim pokupio šest nagrada od čega on sam dve kao najbolji na konvenciji i najbolji kolor, Sankt Petersburg – van konkurencije i član žirija.

Ovo su samo neke od pobeda u njegovoj prebogatoj karijeri prepunoj trofeja, a na pitanje koji je njegov cilj, odgovara – „da budem među pet najboljih na svetu“.

Po mišljenju nekih dobrih poznavaoca tattoo umetnosti, on je taj cilj već dostigao.

Marko je rođen u Beogradu, ali je već sa godinu dana prešao sa roditeljima u Leskovac, gde je završio Srednju školu za tekstil i dizajn, a zatim studije za grafički dizajn u Beogradu. Pored studija u Beogradu u kojem povremeno radi, uglavnom je angažovan van zemlje kao gostujući umetnik u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, UAE Dubaiu i Kini.  

Član je Vortex grupe koja organizuje seminare za tattoo umetnike, a u Kini je takođe angažovan kao predavač na temu realistic tattoo.

Marko ne propušta pravoslavno Badnje veče i Božić koje svake godine provodi u Leskovcu sa svojim ocem.    

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare