Pogon “Drvoprometa” u Nakrivanjskom Čifluku prodat Slovencima

LESKOVAC

Deo imovine  preduzeća ”Drvopromet” u Nakrivanjskom Čifluku, na jučerašnjoj aukciji kupila je slovenačka kompanija ”KLJUN KAPITAL”,iz Ribnice, po početnoj ceni od 45.732.695.96 dinara, saznaje JUGpress.

Ova porodična firma namerava da adaptira postojeće  pogone, skladišta i druge objekte, u kojima će nastaviti da proizvodi nameštaj.

Imovina ‘’Drvoprometa’’ u Nakrivnju, izmedju ostalog se sastoji od strugare i sušare , proizvodne hale, parketare,stoličare, briketarnice i velikog broja pomoćnih objekata , na zemljištu površine 4 hektara. Objekti već neko vreme nisu u funkciji, ali bi, uz mala ulaganja, u njima odmah moglo da se radi. Ta informacija, kao i činjenica da se u Ribnici bavi  istom delatnošću, proizvodnjom stolica i nameštaja, opredelila je slovenačku firmu ”Kljun kapital” za kupovinu pogona  nekadašnjeg ”Drvoprometa” podno Kukavice, rečeno je JUGpressu.

Ona je bila i jedini ponudjač na jučerašnjem javnom nadmetanju, pa su nepokretnosti i zemljište, prodati po početnoj ceni od  45.732.695,96 dinara. Kako saznajemo od Ninoslava Petkovića, iz kancelarije stečajnog upravnika Dejana Petkovića, radi se o porodičnoj kompaniji sa dugogodišnjim iskustvom u drvopreradjivačkoj industriji i proizvodnji nameštaja, koja ima predstavništva u Zagrebu i Beogradu.  ”Kljun kapital” je ćerka firma ”Kljun internacional” i registrovana je u glavnom gradu Srbije.

Novi vlasnik ima nameru da odmah uposli dvadesetak radnika i što pre počne sa poslom, a nije nemoguće da slovenački investitor pokaže interesovanje i za imovinu ”Drvoprometa” u Leskovcu, koja još uvek ne može biti predmet prodaje, jer je deo objekata i zemljišta, predmet restitucije.

”Drvopromet” ima u vlasništvu i proizvodni kompleks u Stenjevcu kod Despotovca, za proizvodnju furnira, ali za ovu celinu nije bilo zainteresovanih kupaca.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mićko
Mićko
3 godine pre

Sg mi ništa neje jasno. Kljun kapital je ćerka firme kljun internacional iz Beograda. Pa odakle je onda kupac? Iz Slovenije ili Srbije?