Podsticaj za mlade povrtare

LESKOVAC

U Skupštinskoj sali grada Leskovca danas je održana je prva info sesija u okviru projekta „Podsticaj zapošljavanja mladih poljoprivrednika“, a u vezi podsticanja zapošljavanja mladih do 35 godina starosti u razvoju preduzetništva u oblasti povrtarstva.

„Donirana će biti isključivo oprema, a osim toga, mladi koji prođu prvi i drugi krug selekcije, dobiće mentore, koji će pratiti njihov razvoj. Biće organizovane i stručne obuke, u skladu i prema njihovim potrebama. Osim što treba da ispune uslove u pogledu godina, mladi moraju biti nezaposleni, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva“ rekla je Nevena Dinić ispred GIZ-a.
Komisija za ocenjivanje će, nakon uvida u prijavu i posete mladom poljoprivredniku, a na osnovu utvrđenih kriterijuma, formirati konačnu listu kandidata koji dobijaju opremu.
Rok za dostavljanje aplikacija je 11. oktobar, a Info sesije će biti održane i 29. septembra u Domu kulture u Brestovcu, odnosno 2. oktobra u Bogojevcu.

Ovaj skup je održan u organizaciji GIZ YEP, Help-a i Kancelarije za lokalni razvoj u okviru odeljenja za društveni delatnosti i lokalni razvoj gradske uprave grada Leskovca.

Ovo je prva od tri planirane informativne sesije mladim povrtlarima koji započinju ili žele da prošire posao u povrtlarstvu. Njima su predstavljeni i uslovi za dobijanje donacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare