Podrška Vukašinu Obradoviću u Vranju i Beogradu

VRANJE

Povodom odluke vlasnika i glavnog i odgovronog urednika  lista „Novine Vranjske“, Vukašina Obradovića da ugasi ovaj nedeljnik nakon 23 godine izlaženja, i istoimeni portal i njegovog stupanja u štrajk glađu, u Vranju se, večeras očekuje dolazak predsednika i generalnog sekretara NUNS Slaviše Lekića i Svete Rakovića.

Njima će se pridružiti novinari iz Hrvatske i Bosne, Hercegovine i Makedonije, koji su učestvovali na jednom skupu novinarskih udruženja bivše Jugoslavije u Prištini.

Sutra u Vranje stiže i Saša Janković predsednik Slobodnih građana Srbije.
Večeras u Beogradu u 20 sati ispred Vlade Srbije biće održan protesni skup „Stojim uz Vranjske“, objavljeno je na fejsbuk stranici Fondacije Slavko Ćuruvija.

Obradović i dalje ne izlazi i nikoga ne pušta u kancelariju.

Samo se na kratko pojavio na vratima sa potpredsednikom Demokratske stranke u Vranju, Pericom Janovićem. Dozvolio je i kraću posetu supruge koja mu je dostavila neophodne lekove, rekao je za JUGpres novinar i dugogodišnji saradnik „Vranjskih“, Radoman Irić.

Danas pre podne Vukašin Obradović, vlasnik i urednik ugašenih novina „Vranjskih“ i nekadašnji predsednik NUNS, obavestio je javnost da je počeo štrajk glađu, jer želi da skrene pažnju novinara i javnosti na sav besmisao borbe za slobodu medija koju vodi u poslednjih tridesetak godina.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare