Podrška radnicima Simpa u Kuršumliji

bEOGRAD-KURŠUMLIJA

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” saopštili su danas da će se odazvati pozivu da pomogne u rešavanju problema više od 400 nezadovoljnih radnika preduzeća Simpo-Šik u Kuršumliji koji su najavili blokadu puta Niš-Priština, ukoliko im država ne reši problem u narednih 25 dana.

U pismu koje su uputili sindikatu “Sloga” radnici tog preduzeća najavili su blokadu puta Niš-Priština, ukoliko im država u narednih 25 dana ne reši problem koji se tiče uplate i povezivanje radnog staža za poslednjih 10 godina i isplatu zarada u skladu sa zakonom.

Sindikat tvrdi da se radnicima u tom preduzeću isplaćuju zarade u iznosu od 28.000 dinara, što je niže od minimalne cene rada u Srbiji koja iznosi 32.000 dinara. Njima se, takođe, konstantno preti otkazima ukoliko se pobune i traže povezivanje radnog staža.

“Zbog toga oni više od 10 godina u penziju odlaze sa minimalnim iznosima od 14.000 dinara, a tužbe podnose tek posle prve penzije zbog straha od osvete i gubitka posla od koga su bili egistencijalno zavisni i to na nivou dnevnog preživljavanja što je postalo neizdržljivo”, navela je “Sloga”.

Foto: Simpo Kursumlija

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare