Podrška omladinskom timu u vanrednim situacijama

NIŠ

Gradska opština Medijana potpisala je sporazum o saradnji sa Omladinskim udruženjem ” Aktilum’.

‘Formiranje jedinstvenog volonterskog tima – Omladinskog tima za vanredne situacije i bezbednost i učešće redarske službe na javnim događajima na teritoriji Gradske opštine Medijana, kao i plansko reagovanje u vanrednim situacijama jedan je od ciljeva sporazuma potpisanog između najveće niške opštine i Udruženja Aktilum.

“Želimo da pružimo podršku mladim, edukovanim ljudima kakvi su volonteri ovog udruženja. Prvi put su bili naši saradnici u organizaciji dočeka Pravoslavne nove godine, bili smo prezadovoljni pa ih angažovali u još nekim manifestacijama ” rekao je  prilikom potpisivanja prvi čovek Gradske opštine Medijana Milan Krstić.

“Institucije moraju da stanu iza novih generacija, budu društveno odgovorne i podrže ih u poslu koji oni rade zarad celog društva, dodao je Krstić.

Po rečima Dimitrija Stojanovića, zastupnika Udruženja „Aktilum“ pravila dobrog volonterskog rada nalažu da se saradnja sa izabranim partnerima stavi u pravne okvire, što pruža veće mogućnosti za konkurisanje za sredstva kod većih fondacija i nabavku odgovarajuće opreme.

“Cilj sporazuma je podizanje ne samo ekonomske i medicinske, već i socijalne bezbednosti. Ne samo reagovanje kada se desi vanredna situacija, u slučaju takozvane primarne bezbednosti. Cilj je prevencija, odnosno rad na sekundarnoj bezbednosti, koja je mnogo važnija”,  kaže Stojanović.

” Zahvaljujem rukovodstvu Gradske opštine Medijana na pruženoj ruci i podršci da istrajemo u volonterskom radu.

Udruženje „Aktilum“ ima 120 volontera, studenata ekonomije, medicine, elektronike i drugih struka. Kažu, žele da pokažu društvu da novac nije uvek presudan za dobar rad i nesebičnu pomoć. Navode i da su volonterske akcije jedan su od načina ostvarivanja strategija za mlade. Gradska opština Medijana potpisivanjem ovog sporazuma nastavlja da podržava mlade generacije u aktivnostima, korisnim za celo društvo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare