Podrška EU turističkom sektoru

LESKOVAC

Evropska unija je, u cilju podrške turističkom sektoru u Srbiji, uputila donacija vrednu 662.000 evra, a čini je vredna oprema i dezinfekcioni materijal. Na ovaj način omogućeno je turističkim radnicima širom zemlje da svoj posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima priuštili bezbedan boravak. Projekat „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ je realizovao ovu intervenciju u sklopu anti-kovid mera. Uručenju donacije su su prisustvovali Sem Fabrici, šef Evropske Delegacije u Republici Srbiji, Tomas Šib, ambasador SR Nemačke, Jadranka Joksimović, ministar EU integracija i Miroslav Knežević, šef kabineta ministarstva turizma. Svaki korisnik je deo dobrovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, inicijative za turistička preduzeća da primene čitav niz mera kojima garantuju potpunu bezbednost gostima.

Paketi opreme sa dva motorna atomizera, zaštitnim odelima i naočarima, beskontaktnim toplomerima i dezificijensima (500 litara hipohlorita i 200 litara alkohola) su stigli i do Turističke organizaciju grada Leskovca. TOL je deo materijala za dezificiju prosledio Arhijerejskom namesništvu Prvom leskovačkom, Narodnom muzeju za objekat “Gradska kuća” i Leskovačkom kulturnom centru. Ostatak materijala biće upotrebljen za dezinfekciju “Šop-Đokićeve kuće” u kojoj se nalazi sedište Turističke organizacije Leskovca. Motorne atomizere će, po potrebi, moći da koriste i gore pomenute ustanove.

„#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ je projekat koji je svoj rad započeo pre izbijanje pandemije, novembra 2019, sa ciljem da podstakne razvoj turizma u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju. Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare