Podneta inicijativa Gradskom veću za otvorene prostore za mlade

VRANJE

Udruženje Aktivisti iz komšiluka podnelo je Gradskom veću grada Vranja inicijativu ,,Otvoreni prostori za sve mlade” kojom zahtevaju da se u što kraćem roku uspostavi mehanizam prema kojem će svi javni prostori grada Vranja i gradskih ustanova buti dostupni mladima bez naknade kada mladi organizuju besplatne programe namenjene mladima u Vranju, saopštilo je ovo udruženje.

,,Problem nedostatka adekvatnog prostora za mlade u Vranju još uvek je aktuelan i biće rešen ukoliko grad Vranje osnuje Omladinski centar koji pored ostalog predstavlja siguran prostor za mlade. Dok se to ne desi, udruženje predlaže praktično rešenje ovog problema koje je lako primeniti u praksi”, rekli su iz ovog udruženja.

Aktivisti iz komšiluka će od marta do aprila ove godine pružati podršku šest ekipama od ukupno 20 mladih da organizuju događaje za mlade. Planirano je kako najavljaju 15 događaja.

,,Problem sa nepostojanjem adekvatnog prostora dodatno je došao do izražaja kada su podržane grupe pokušale da neke od događaja sprovedu u javnim prostorima grada Vranja. Mladi su se našli u situaciji da moraju da plate iznajmljivanje prostora i/ili im je zahtevano da moraju biti članovi nekog udruženja/oranizacije da bi mogli da dobiju prostor bez naknade. Važno je napomenuti da najveći broj mladih koji želi da organizuje događaje za mlade nema dovoljno sredstava da plati iznajmljivanje prostora i nisu članovi nijedne organizacije/udruženja”, naveli su iz ovog udruženja.

Iz ovog uruženja predlažu da bi Grad mogao da doda sekcija na sajtu grada gde će biti dostupan upitnik koji bi zainteresovane grupe mladih popunile sa naznakom šta žele da organizuju, koji prostor im je potreban i u kom vremenskom periodu, a onda bi zadužena služba za obradu tih zahteva povezala mlade sa onim ko upravlja tim prostorom.

Udruženje ovom inicijativom želi da ukaže na problem koji postoji u lokalnoj zajednici čijim bi se rešavanjem poslala nedvosmislena poruka svim mladima da grad brine o njima i da im pruža podršku u nastojanju da u lokalnoj zajednici kreiraju sadržaj po meri mladih. (kraj)DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare