Podeljeni ugovori za obavljanje stručne prakse

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada Leskovca dvadesetoro mladih akademskih građana sa teritorije Leskovca dobilo je ugovore za stručno usavršavanje. Osmoro njih završilo je fakultete sa prosečnom ocenom devet i više. Oni će stručnu praksu obaviti kod 15 poslodavaca.

Gradonačelnik Goran Cvetanović ističe da obavljanje stručne prakse Grad Leskovac organizuje putem Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje.

„Ovim planom u prethodnih pet godina pomogli smo 961-o lice i za te namene izdvojili preko 126 miliona dinara. Upravo zato smo pre nešto više od godinu dana od Nacionalne službe za zapošljavanje dobili priznanje za njegovo sprovođenje. Stručna praksa pruža šansu mladim ambicioznim da svoja stečena teorijska znanja primene radeći i usavršavajući se, što je veoma značajno za njihov dalji rad. Značajna je i za poslodavce koji su u poziciji da prepoznaju profil kandidata koji im je potreban, da u svoje ustanove i preduzeća uvedu duh mladosti i da svoje iskustvo prenesu budućim naraštajima.“

Marija Jovanovski, koja se zahvalila u ime svih kojima su dodeljeni ugovori, naglasila je da se na ovaj način podstiču mladi ljudi da ostanu, rade i žive u svom rodnom gradu.

Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je 6 miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare