Podeljeni ugovori udruženjima iz oblasti socijalne zaštite

LESKOVAC

U sali Skupštine grada Leskovca uručeni su ugovori o finansiranju ili sufinansiranju projekata udruženjima iz oblasti socijalne zaštite.

Na konkursu su odobrena 32 projekta od 42, koliko ih je pristiglo. Ukupna suma koja će se iz budćeta grada izdvojiti u ovu svrhu iznosi 15,5 miliona. Gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je uručio ugovore, je istakao da je inkluzija prirodna potreba društva.

„Inkluzivno društvo je zasnovano na različitosti, kvalitetnije je i humanije i nudi lepšu budućnost za sve nas. Neophodno je da se pruincip različitosti dodatno približi svim našim sugrađanima, a posebno je važno da postane sastavni deo ponašanja mladih i sivh budućih generacija. Da bi u proces inkluzije što iskrenije ušli, potrebno je da na najbolji način iskoristimo potencijale svih članova našeg društva. Svaka isključena osoba u našem društvu znači manje sigurnosti i jednakosti u društvu. Svaki uključeni i srećni pojedinac znači maksimalno korišćenje ličnih potencijala i maksimalni doprinos društvenom razvoju. Da bi to i u praksi bilo tako, moramo stalno da se pitamo šta je to što još svi mi zajedno možemo da uradimo, kako bismo uključili sve one ljude koji su se iz društvenih tokova povukli. Naš zadatak je da sa svih strana prikupljamo pozitivnu energiju i da je upotrebimo tamo gde je ona neophodna. Grad Leskovac mnogim ulaganjima olakšava živote pojedincima koji su u stanju socijalne potrebe. Osobama sa invaliditetom i otežanim kretanjem prilagođeni su mnogi prilazi ulicama, trotoarima, kao i mnogim institucijama, prilagođene su i gradske česme. Centar za socijalni rad svake nedelje sa timom lekara obilazi stanovnike sa teritorije Leskovca i time omogućava stanovnicima udaljenih delova grada razgovor sa stučnim radnicima. U 2019. godini za socijalnu zaštitu predviđeno je oko 165 miliona dinara, a planirana sredstva za projektno finansiranje su 31 milion.“

Zoran Ilić, predsednik Udruženja roditelja i nastavnika, zahvalio se u ime svih prisutnih i izneo podatak da je u poređenju sa drugim gradovima, Grad Leskovac u samom vrhu po izdvajanjima za oblast socijalne zaštite, a od nekih drugih gradskih centara izdvaja čak i nekoliko puta više.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare