Podeljeni ugovori o finansiranju omladinskih projekata

LESKOVAC

Predstavnicima sedam udruženja i sedam učeničkih parlamenata uručeni su ugovori za finansiranje omladinskih projekata.

Ukupna vrednost projekata je dva miliona dinara, a radi se o programu „Aktiviraj se“ koji za cilj ima promociju aktivizma i volonterizma mladih. Grad Leskovac preko Kancelarije za mlade već devetu godinu zaredom finansira ovakvu vrstu projekata i do sada je podržano preko 130 projekata koje je pripremilo oko 7000 mladih Leskovčana, a za šta je iz gradskog budžeta ukupno izdvojeno oko 13 miliona dinara. Marija Rajković, pomoćnica gradonačelnka, obraćajući se okupljenima rekla je da je ulaganje u mlade dugotrajna investicija i stvaranje čvrstog temelja za postavljanje stabilnih stubova budućnosti.

„Najvažnije je dati im vetar u leđa da u potpunosti iskoriste svoj potencijal i energiju, da nađu mesto pod suncem u svom rodnom gradu i da se njihovi veliki snovi ostvare.

Lola Stojanović, predsednica Učeničkog parlamenta Gimnazije Leskovac, obratila se u ime prisutnih i zahvalila Gradu Leskovcu za konstantno ulaganje u napredak i znanje mladih, kao i Kancelariji za mlade koja je odobrila njihov projekat za opremanje učionica belim tablama.

„Naše stare zelene table su svima poznate i prenele su mnogo znanja prethodnim generacijama, ali je vreme da ih zamenimo novim, belim tablama: One su preglednije, lakše se održavaju, lakše su za čitanje i pisanje i sigurna sam da će biti inspiracija za mnoge nove kreacije. Podrška za ovaj projekat nam mnogo znači, jer će da obeleži jedno novo razdoblje Gimnazije i učiniće naše obrazovanje i obrazovanje budućih generacija još uspešnijim nego što je do sada bilo. Moram da iskažem sreću i ponos što sam u ovoj školi i što mogu da budem jedan mali deo njenog unapređenja.“ (kraj) IS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare