Podeljeni paketi pomoći raseljenima sa Kosova i Metohije

LESKOVAC

Na teritoriji grada Leskovca boravi oko 5000 interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije i stotinak izbeglica sa teritorija biših jugoslovenskih republika. Neke porodice su se uspešno integrisale u lokalnu sredinu, ali postoji i određeni broj socijalno ugroženih porodica, kojima je potrebna naša pomoć za prevazilaženje teške materijalne situacije, kaže se na sajtu Grada Leskovca.

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije obezbedio je novčana sredstva u ukupnom iznosu od 600.000 dinara za nabavku paketa hrane za najugroženije porodice izbeglica i interno raseljenih lica, a Grad Leskovac u saradnji sa lokalnim Povereništvom preko svojih stručnih službi realizuje ovaj program. U prostorijama mesne zajednice „Hisar“ uručeno je 60 paketa hrane za 60 porordica interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, koja imaju boravište na teritoriji grada Leskovca. Jelena Stamenković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca, rekla je da će Grad Leskovac u saradnji sa nadležnim organizacijama i institucijama nastaviti sa sprovođenjem ovakve vrste pomoći i podrške.

Dešavanju su prisustvovali i: Maja Gavrilović, predstavnica Komesarijata za izbeglice i migracije RS, Žaklina Cveković iz Povereništva za izbeglice i migracije grada Leskovca i Marko Marinković iz Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj. (kraj) IS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare