Podeljene subvencije u Manojlovcu

LESKOVAC

Poljoprivrednim proizvođačima iz Manojlovca i okoline podeljene su subvencije koje im je uručio gradonačelnik Goran Cvetanović koji je istakao da je razvijena poljoprivreda preduslov za razvoj svakog grada, a naročito Leskovca koji je poznat kao poljoprivredni kraj.
„Novac u ukupnom iznosu od oko 3,7 miliona dinara biće uplaćen još danas, ” rekao je cvetanović i dodao  da “lokalna samouprava izdvaja sredstva za podsticaje sa ciljem da podstakne vaš razvoj”.

“Ovih dana obilazim gazdinstva u mnogim selima i verujte mi da je za mene ogromno zadovoljstvo kada vidim da poljoprivrednici modernizuju i šire svoju proizvodnju”, rekao je  Cvetanović.

“Ove godine  su izdvajanja za poljoprivredu uvećana za četiri posto i ukupan budžet za poljoprivredu iznosi 160 miliona dinara. Tako ćemo za revitalizaciju atarskih puteva, komasaciju i protivgradne strelce izdvojiti 106 miliona dinara, od čega će 23 miliona biti izdvojeno za sanaciju poljskih puteva u mesnim zajednicama. Za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje u ovoj godini biće opredeljeno oko 21 milion dinara, a 9 miliona za revitalizaciju kanala vodotokova drugog reda u zonama poljoprivredne proizvodnje”, rekao je Cvetanović.


U ime poljoprivrednika zahvalio se Boban Stamenković iz Gornjeg Krajinca.
U Manojlovcu je ugovore o dodeli subvencija potpisalo 79 poljoprivrednih proizvođača.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare