Pod plaštom državničkih poseta funkcioneri SNS obilaze Pčinjski okrug

VRANJE

Da su visoki finkcioneri Srpske napredne stranke non-stop u predizbornoj kampanji, iako izbori još nisu na vidiku, potvrđuju i njihove posete raznim destinacijama po Srbiji.

Pre neki dan u Vranju je bila potpredsednica SNS Zorana Mihajlovič, a juče i danas Pčinjski okrug je obilazila premijerka Ana Brnabić. Obišla je sve opštine u okrugu, izuzev Bujanovca i Preševa. To su multietničke sredine u kojima deo građana nije naklonjen naprednjacima, pa valjda smatra da nisu bitni za obilazak i da nema šta da im kaže i poruči.

Po dolasku u Vranje Brnabić je zajedno sa sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović obišla Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda u selu Ćukovac, koja je značajan kapitalni projekat koji se realizuje na području grada zajedno sa Vladom Republike Srbije, odnosno Ministarstvom građevine, saobraćaja i infrastrukture i KFW bankom.

Investivcija, koja je ušla u završnu fazu, je vredna 16 miliona evra i odnosi se na sisteme za sakupljanje otpadnih voda i izgradnju postrojenja za njeno prečišćavanje.

„Vaš grad je primer dobre prakse u celoj Srbiji po pitanju smanjenja aerozagađenja, jer ste prvi počeli sa izgradnjom kotlarnice na biomasu, u krugu Zdravstvenog centra, vrednosti 360 miliona dinara bez PDV-a, rekla je premijerka  koja se na licu mesta uverila i kako teku radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice u Vranju.

Premijerka Brnabić prisustvovala je i svečanosti, na kojoj su ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, gradonačelnik Slobodan Milenković i predsednik gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, potpisali Ugovor o donaciji 140 kontejnera i isto toliko kanti za smeće.

Obišla je i pozorište i izjavila da je kultura veoma bitna za građane.

„Osim obnove zgrade Pozorišta, Narodnog muzeja, reonstruisaćemo i Haremluk“, istakla je premijerka i najavila još jaču podršku Vranju u realizaciji bitnih projekata za građane.

Na kraju posete Vranju na konferenciji za novinare je izjavila da je imala priliku da vidi projekte koji se realizuju, razgovara sa građanima i u neposrednom kontaktu upozna sa njihovim problemima.

,,Generalno sam zadovoljna jer smo uspeli da podignemo kvalitet života građana na viši nivo“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare