Počinju novogodišnje čarolije: „Ulica suvenira“ na Trgu kralja Milana

NIŠ

Na Trgu kralja Milana postavljene su  kućice za prodaju suvenira čime je, posle postavljanja novogodišnnjih ukrasa, jelke i kočije, nastavljeno ulepšavanje centra Niša za novogodišnje praznike. Kućice će se tu nalaziti dok traju praznici, a onda će biti preseljene na druge lokacije i ustupljene prodavcima suvenira, kažu u Turističkoj organizaciji Niš.

                            Novogodišnji praznici će mnogima doneti puno radosti, a pored Deda Mraza koji je pripremio poklone za mališane, ljudi humanog srca i donatori će se postarati da deo novogodišnjih darova dobiju i neka udrženja koja brinu o bolesnim mališanima, ali i ustanove gde se deca leče.

               Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je više puta do sada za medije izjavila da organizovanog dočeka Nove godine na trgu neće biti, kao što neće biti ni batrometa, ali će zato novac koji donatori ponude otići u prave ruke.

                ‘’Grad Niš nije planirao ni predvideo bilo kakve troškove za Novu godinu jer zbog pandemije je  evidentno da dočeka Nove godine na Trgu neće biti. Sa rebalanskom budžeta taj novac je prebačen na druge pozicije i za druge namene. Sa druge strane javili su se donatori koji su pitali čeme bi smo mi bili zadovoljni da vam mi pomognemo. Dogovorili smo se da kupe ono što je potrebno Dečijoj internoj klinici i porodilištu. Ovim klinikama će sve ono što su oni spremili 31.decembra biti uručeno ovim klinikama. Dobiće ono što im je i neophodno jer smo pitali šta im je potrebno i nadam se da će oni biti zadovoljni’’- katala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                         Turistička organizacija Niša priprema mnogobrojna iznenađenja za građane i naše najmlađe sugrađane. Dobrovoljni prilozi građana biće donirani Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka „Nurdor“.

                       U parku ispred Gradske kuće se priprema “Кutija želja”, uživanje u “Magiji Deda Mraza” – fotografisanje sa Deda Mrazom, tu će biti animatori, sve uz simulaciju snega i audio-vizuelne efekte i dekorisanu klupu za fotografisanje.

                             Novogodišnje čarolije održavaju se na promenadnom principu, bez okupljanja i uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare