Počinju lige najmladjih

LESKOVAC
U poslednjih nekoliko godina stalo se sa,,proizvodnjom” mladih igrača u gotovo svim klubovima u Jablaničkom okrugu. Nema više igrača za najveću fudbalsku scenu u Srbiji, kao što je nekad bilo.

Pre nekoliko decenija veliki broj igrača ponikao je u redovima leskovačke Dubočice, Vlasine, Radana i drugih klubova, i mnogi od njih igrali su značajnu ulogu u mnogim prvoligaškim klubovima bivše Jugoslavije.
U želji da se stigne do rezultata zanemaren je pravi rad sa najmlađim kategorijama u mnogim klubovima.

I finansijski trenutak uzeo je svoj danak, jer klupski čelnici ne žele da na adekvatan način izvrše finansijsku nadoknadu trenerima koji rade sa tom decom. I tako u krug, a mladih igrača sve manje i manje, tako da je veoma teško formirati dobar igrački sastav iz svoje sredine.

Dokle će tako biti, to za sada niko sa sigurnošću ne može predvideti
Gradski fudbalski savez Leskovca Leskovca organizuje za takmičarsku 2018/2019 godinu takmičenje u mlađim kategorijama i to u konkurenciji:
Kadeti (2002 i 2003.godište)
Pioniri (2004 i 2005)
Petlići (2006 i 2007)
Cicibani (2008, 2009 i 2010)
” Na utakmicama kadeta mogu nastupati igrači sa navršenih 13 godina, ako su od specijalne lekarske komisije oglašeni sposobnim. A u ligi pionira mogu nastupati igrači koji na dan odigravanja utakmice imaju navršenih 10 godina, a u ligi petlića sa 10 godina. Ovim pozivamo sve klubove sa teritorije Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga da prijave učešće svojih klubova, u bilo kojoj od navedenih kategorija do 30.jula tekuće godine”, rekao je za JUGpress Milovan Glušac, generalni sekretar Gradskog fudbalskog saveza (GFS) Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare