Počinje upis dece u vrtić

BUJANOVAC

U Predškolskoj ustanovi “Naša radost” u Bujanovcu upis dece za obavezni pripremni predškolski program

počinje 19 .maja I trajaće do 20 juna.

 

Po programu rada za tekuću godinu, Predškolska ustanova «Naša radost» u Bujanovcu, kao i do sada, obezbedjivaće dnevni boravak mališana uzrasta od jedne do  šest i po godina i realizovaće programske zadatke u okviru vaspitno-obrazovnog rada, preventivno-zdravstvene i socijalne zaštite dece, kao i realizaciju pipremnog predškolskog programa za mališane u godini pre polaska u školu.

Pri upisivanju dece u obavezni predškolski program, roditelji moraju da ponesu izvod iz matične knjige rodjenih i potvrdu lekara o zdravstvenom stanju deteta, rekla je za JUGpress pedagog Vesna Aleksić.

“Ove godine, pravo na upis imaju deca rodjena od 1. marta 2011. do 1. marta 2012. godine.

Kao prva vanporodična socijalna sredina Predškolska ustanova pruža deci povoljne uslove za razvoj i učenje kroz igru. Pripremni predškolski program je inače postao obavezan od školske 2006-2007. godine”, kaže Aleksić.

U vaspitnim grupama,  koje rade po selima u bujanovačkoj opštini,   upis dece vršiće vaspitači svakog radnog dana od 8 do 12 časova.

Inače, bujanovačka Predškolska ustanova «Naša radost» jedina je specijalizovana ustanova u opštini, čija je osnovna delatnost društvena briga o deci predškolskog uzrasta.

Ona je takodje prva i veoma značajna karika u sistemu vaspitanja i obrazovanja dece.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare