Počinje treći “Evergrin festival”

NIŠ

Od 1. do 3. septembra u Tvrđavi biće održan Treći “Evergrin festival” u Nišu. Ove godine, i pored otežanih uslova zbog epidemiološke situacije, publici će, prema rečima Snežane Jovanović, umetničke direktorke Festivala, biti prikazan veoma bogat kulturno-muzički program. Festival organizuje orkestar “Impresija”, a pokrovitelj je Grad Niš.                 U Tvrđavi će sutra biti organizovana izložba kolekcionara gramofonskih ploča, kao i promocija vinarskih kuća. Od 17 sati ispred Džez muzeja, nastupiće mladi bendovi iz Niša.

       Drugog septembra će na Letnjoj pozornici u Tvrđavi od 20 sati biti održan simfo-rok koncert “Boemska rapsodija”, na kome će se izvoditi muzika grupe “Kvin” a nastupiće “Kvin ril tribjut bend”, hor i orkestar “Impresija”. Tom prilikom na sceni će biti više od 60 muzičara, pod dirigentskim vođstvom Miloša Jovanovića.

         Trećeg septembra nagrada za životno delo “Evergrin festivala” biće uručena Korneliju Kovaču. Na koncertu, takođe na Letnjoj pozornici od 20 sati, posvećenom njegovoj muzici, nastupiće Bisera Veletanlić, Tanja Banjanin, Saša Vasić, Žarko Dančuo, Zoran Šandorov, Dušan Svilar, Goran Šepa Gale, Dejan Najdanović Najda i niška vokalna grupa “Konstantin” uz pratnju orkestra “Impresija”. Dirigovaće Jovan Adamov.

           “Evergrin festival” će, po rečima Adriane Anastasov, gradske većnice za kulturu i turizam, biti održan uz pridržavanje svih epidemioloških mera koje važe za ovakve manifestacije, po preporuci gradskog i republičkog Kriznog štaba, a koje su se primenjivale i na džez festivalu “Nišvil” i na Filmskim susretima.

Na Letnju pozornicu moći će da se uđe sa potvrdom o vakcinaciji, negativnim PCR testom ili antigenskim (brzim) testom. Brzi testovi će moći da se urade ispred ulaza na Letnju pozornicu i koštaće sedamsto pedeset dinara. Cena kompleta karata za dve večeri je šesto dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare