Počinje sa radom Gejming centar

NIŠ

U okviru Startap centra Niš počeo je sa radom Gejming centar.

Startap centar Niš je u proteklih deset meseci tokom projekta „Gejming centar“ koji podržava Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Srbije, preko programa EU PRO radio na podršci u razvoj  malih i srednjih preduzeća iz sektora video igara. Opredeljeni radni prostor veličine  50 kvadrata opremljen je najsavremenijom odgovarajućom opremom, specijalizovani gejming desktop, računari, setovi za virtuelnu realnost, konzole za video igre,  koja će olakšati rad svim  timovima i MSP uključenim u ovaj projekat. Instalacijom opreme završene su sve pripremne aktivnosti za početak rada i Gejming centar je sada potpuno spreman da dočeka svoje korisnike.

  Petnaest timova posvećenih mladih ljudi koji su tokom jula meseca odabrani putem otvorenog poziva imaće priliku da u narednom periodu koriste ove infrastrukturne kapacitete Startap centra i da, uz stručnu podršku, razvijaju svoje gejming projekte u domenu marketinga, razvoja biznisa i zaštite intelektualne svojine.

                                   ‘’Proteklih meseci u organizaciji Centra održano je i deset veoma popularnih edukativnih vebinara poznatih pod imenom „Kreativni utorak“, na temu gejminga sa ciljem da se svi zainteresovani, a posebno srednjoškolci i studenti, upoznaju sa potencijalom rastuće industrije video igara, čuju nešto više o razvoju gejming kompanija, pristupu globalnom tržištu, kao i o promociji i brendiranju projekata’’, kažu u Startap centru.

                                    Sa istim ciljem, snimljena je i serija od deset kratkih lekcija o gejmingu koje na zanimljiv način edukuju gledaoce kako da identifikuju i prate ključne pokazatelje učinaka svojih projekata, kako da pravno zaštite svoj projekat od potencijalne krađe ili na koje načine mogu da ispromovišu svoju video igru, a da to za krajnji rezultat ima veći broj preuzimanja na odgovarajućim platformama.

                                   Svi vebinari, kao i kratke lekcije o gejmingu dostupni su na Youtube kanalu Startap centra Niš.

                                   Startap centar Niš se za realizaciju ovog projekta prijavio sa idejom da omogući mladim ljudima u Nišu da budu u koraku sa svetskim gejming trendovima i da u budućnosti, možda, dovede do toga da Niš postane centar gejming industrije za ovaj deo Balkana’’- ističu u Startap centru.

                                Projekat “Gejming centar” finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare