Počinje međunarodni naučni skup u leskovačkom muzeju

LESKOVAC

U organizaciji Narodnog muzeja u Leskovcu 14. oktobra počinje sa radom naučni skup sa međunarodnim učešćem na temu „SRPSKE NACIONALNE INTEGRACIJE I DEZINTEGRACIJE KROZ VREMENA“.

I ovog puta partneri na organizaciji su Institut za savremenu istoriju Beograda i Centar za istorijska istraživanja Filozofskog fakulteta u Nišu.
Otvaranje naučnog skupa je u 12. sati uz pozdravne reči Gorana Cvetanovića, gradonačelnika Leskovca, Nebojše Dimitrijevića, direktora muzeja i Dr Dejana Antića, predsednika Upravnog odbora Narodnog muzeja u Leskovcu.
Plenarna izlaganja na ovom skupu izneće prof. dr Zoran Avramović, redovni profesor u penziji sa temom „SRPSKI (DEZ)INTEGRATIVNI PROCESI – ISKUSTVO S KRAJA XX VEKA“ i dr Bojan Dimitrijević, naučni savetnik, Institut za Savremenu istoriju na temu „ NIKOLA KALABIĆ – PRILOG ZA RAZUMEVANjE JEDNE RATNE BIOGRAFIJE “.
Biće prezentovano ukupno 26 radova naših poznatih naučnih radnika kao nekoliko stručnih radova. Prezentovani radovi sa ovog skupa biće objavljeni u 62. svesci Leskovačkog zbornika.
Da podsetimo naučnu i stručnu javnost da je sa svojom šezdesetom sveskom Leskovački zbornik stekao status časopisa od nacionalnog značaja u kategoriji M 52.
Skup će trajati od 14. do 16. oktobra 2022. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare