Počinje manifestacija „Staza vranjskog Deda Mraza“

VRANJE

Uoči novogodišnjih praznika, u pešačkoj zoni, u četvrtak, 29. decembra, počinje tradicionalna trodnevna manifestacija pod nazivom „Staza vranjskog Deda Mraza“.

Kao i prethodnih godina organizator je Turistička organizacija Vranje koja je pripremila kolažni zabavni program za najmlađe.

Manifestaija počinje tačno u podne nastupom hora Muzičke škole „Stevan Mokranjac“. Slede „Šafova kutija novogodišnjih želja“ i aktivnosti polaznika Likovne i Književno-jezičke radionice pri Kulturno-obrazovnom centru.

U pratnji Deda Mrazeva planiran je defile učenika osnovnih škola „Vuk Karadžić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Svetozar Marković“ i „Branko Radičević“. Oni će zajednički u gradskom parku okititi novogodišnju jelku. Slede predstave i recitali, kao i plesni nastupi.

I sledećeg dana, u petak, „Staza vranjskog Deda Mraza“ počinje u podne nastupom hora Gimnazije „Bora Stanković”. Na šetalištu će biti i novogodišnje drvo sa čestitkama koje priprema Narodni univezitet. Jedna zanimljiva atrakcija za mališane biće karnevalski defile novogodišnjih mažoretkinja, kao i izložba novogodišnjih ukrasa i čestitki učenika škole „Dositej Obradović“. Uslediće predstave škola „Radoje Domanović“, Gimnazije „Bora Stanković“ i Ekonomsko – trgovinske škole. Druženje tog dana biće završeno muzičkim nastupom.

Manifestacija se završava u subotu, 31. decembra, kada će biti organizovani sportski sadržaji u zimskim uslovima i promocija škole sporta. Predviđen je i koncert Aleksandre Arsić i Vladimira Stošića.

Tokom trajanja novogodišnjeg karnevala mališani moći da se slikaju sa Deda Mrazom, da se druže sa maskotama iz aktuelnih crtanih filmova, ali i da se zabave uz animatore koji će organizovati radionice za decu.

Najavljena je podela slatkiša i služenje tolog čaja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare