Počinje Leskovački letnji festival

 

LESKOVAC

 

Danas počinje Leskovački letnji festivali koji će trajati do kraja juna.

Iz Turističke organizacije Leskovac (TOL), koja je organizator manifestacije, najavljena su brojna sportska, dramska, književna dešavanja, uz veliku pomoć ostalih institucija kulture u gradu.

U okviru Leskovačkih letnjih festivala biće održane modne revije, izložbe cveća, izložbe pasa, nastupaće lokalni bendovi i kulturno-umetnička društva.

Biće organizovana i brojna sporska dešavanja – turnir u uličnom basketu, revijalni nastupi aikido kluba „Bodigard“ i karate kluba „Bušido“ kao i  gimnasitčkog kluba „Dubočica“. U okviru festivala biće održane predstave Narodnog pozorišta iz Leskovca „Doktor Feler“ sa Božom Marjanovićem i dečja predstava „Tajanstvena fionka“ .

“Progami su tako koncipirani da prvenstveno budu namenjeni našim majmlađim Leskovčanima,  jer su godine unazad pokazale da su oni naša najbrojnija publika, tako da će biti veliki broj programskih sadržaja i pozorišnih predstava koje smo organizovali sa Predškolskom ustanovom „Vukica Mitrović“. Cilj nam je da našim najmlađim sugrađanima ulepšamo jedan deo letnjeg raspusta zabavom i druženjem, rekla je PR TOL-a Tina Stojanović.

Kao i svake godine 28. juna u crkvi Svete Petke u Rudaru biće organizovano tradicionalno Vidovdansko veče. Pored nastupa vokalno-instrumentalnog sastava „Ruzmarin“ i izložbe ručnih radova koju organizuje Centar za ekonomiku domaćinstva, biće izvedena i monodrama „Milunka“ sa Vesnom Stanković, glumicom Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Povodom obeležavanja Vidovdana do Rudara će biti organizovan i autobuski prevoz iz Leskovca.

Iz gradske kase za Leskovački letnji festival izdvojeno je 700.000 dinara, što će, kako je istakla Tina Stojanović, pokriti sve troškove organizacije, budući da je program pripremljen „oslanjanjem na sopstvene snage“, odnosno da osim jedne pozorišne predstave, nema gostiju sa strane.

Za vreme održavanja manifestacije deo bulevara Oslobođenja u vremenu od 18 do 24 sata biće zatvoren za saobraćaj.

A nakon Leskovačkih letnjih festivala, manifestacije koja će trajati do 30. juna, sledi Karneval od 5. do 9. jula.

PROGRAM OD PETKA DO PETKA

Svake večeri, do ponedeljka, Leskovčani će u periodu od 10 do 22 sata moći da uživaju u izložbi cveća. Večeras će u 19 sati nastupiti udruženje „Leskovačke niti“ sa programom „Kreativna čaršija Leskovac“, koji će se odvijati i u subotu i nedelju. Od 20 sati sledi kolažni program vrtića „1001 radost“, a u 21 revija modela studenata Visoke tehnološko umetničke strukovne škole. Za 21 sat predviđen je kolažni program učenika Muzičke škole, a od 22 i 30 kreće „veče aforizama“.

U subotu 18 juna u 19 sati biće održana izložba ptica, a u 20 sati počeće kolažni program vrtića „Snežana“ iz Grdelice. Za 21 sat predviđen je nastup plesnog kluba „Step by step“ a za 22 revija modela učenika Škole za tekstil i dizajn.

U nedelju od 19 do 22 sata, kao i u ponedeljak i utorak, Leskovčani će moći da vide prezentaciju programa „Erasmus“, u 20 sledi kolažni program vrtića „Lane“, a od 21 počinje veče guslara.

U ponedeljak 20. juna, kao i u utorak i sredu, učenici Škole za tekstil i dizajn od 19 sati prirediće radionicu i prodajnu izložbu radova – dekupaž. U 20 i 30 počinje kolažni program polaznika škole za strane jezike „Oksford skul“, a u 21 i 30 nastupa grupa „Južnjaci“.

U utorak 21. juna „Oksford skul“ u 20 i 30 organizuje radionicu za decu, a u 22 sledi koncert KUD „Hisarlije“. U sredu 22. juna će učenici osnovne škole „Vasa Pelagić“ prirediti kolažni program sa početkom u 20 sati, u 21 i 30 sledi revijani nastup gimnastičarskog kluba „Dubočica“, a od 22 sata karate kluba „Bušido“. Za četvrtak, 23. jun, u 20 sati i 30 minuta predviđeno je pesničko veče, zatim u 21 revijani nastup imaće aikido klub „Bodi gard“, a u 22 počeće koncert KUD „Jablaničko kolo“ iz Lebana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare