Počinje izviđački seminar za vođe

NIŠ

                                    U periodu od 16. do 25. jula u  Izviđačkom centru Cerje nadomak Niša biće održana Republička šumska škola – seminar za izviđačke vođe, vodnike i predvodnike.

                                      Ovaj seminar pohađaće preko 50 mladih uzrasta 15-30 godina iz cele Srbije, koje će obučavati 20 predavača Saveza izviđača Srbije, Crvenog krsta i Sektora za vanredne situacije.

                                   Na školi će polaznici imati priliku da nauče kako da rukovode izviđačkim jedinicama, da implementiraju Program Saveza izviđača Srbije u svom radu,  planiraju  sastanke, izlete i aktivnosti, metod i način rada sa decom i mladima, veštine komunikacije, kako da razviju dobru saradnju sa roditeljima, školom i lokalnom zajednicom.

                                 Pored teorijskog dela i predavanja, učesnici će imati priliku da sve naučeno isprobaju i u praksi sa svojim vršnjacima, a nakon završene obuke od njih se očekuje da u svojim gradovima vode nove izviđačke jedinice i nove članove izviđačke organizacije.

                                    Uz tradicionalni program obuke novih izviđačkih vođa, vodnika i predvodnika, na ovoj Republičkoj šumskoj školi biće organizovan i osnovni izviđački tečaj, na kome će polaznici moći da nauče osnove izviđačke organizacije, istorijat, kako organizovati život u kampu.                

                  Republičku šumsku školu  realizuje Savez izviđača Srbije u partnerstvu sa domaćinima Savezom izviđača grada Niša i Izviđačkim centrom „Cerje“, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare