Počinje izgradnja pružnog prelaza u Međurovu

NIŠ

Nakon što su juče meštani sela Donje Međurovo, gde je u sudaru voza i autobusa poginulo petoro ljudi, blokirali  put i prugu tražeći da se postavi rampa i svetlosna signalizacija na pružnom prelazu, iz Infrastruktura železnice Srbije stigla je informacija da danas treba da počne izgradnju putnog prelaza i u Međurovu

Nenad Stanisavljević, PR Infrastrukture železnice Srbije, rekao je na niškoj televiziji Belle Amie da, iako Železnica nije kriva za tragediju koja se nedavno dogodila, u kojoj je poginulo petoro ljudi, „preduzima sve mere kako više ni greška pojedinca ne bi mogla da izazove nesreću, jer su ljudski životi najdragoceniji i nemaju cenu“.

U narednih  petnaest dana, ako vremenske prilike ne uspore radove, biće postavljena rampa, a na tom prelazu biće i čuvar, saopšteno je iz tog preduzeća.

Nenad Stanisavljević rekao je za Tanjug da su dežurstva uvedena od juče i da će trajati sve dok se ne završi modernizacija pruge od Niša do Brestovca.

“Od  22. decembra, uveli smo neprekidno dežurstvo železničkih radnika na ovom putnom prelazu. Železničari vode računa da drumska vozila sigurno i bezbedno pređu preko pruge”, rekao je Stanisavljević.

Za modernizaciju pruge Niš – Brestovac, podseća, Vlada Srbije već je izdvojila novac, a nakon rekonstrukcije bezbednost na svim pružnim prelazima na toj deonici biće podignuta na viši nivo.

„Ali, i ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, da budu odgovorni prema sebi i drugima, jer bez toga ni dežurni železničari, ni rampe ili druga signalizacija neće moći da spreče ovakve tragedije“, istakao je Stanisavljević.

Jučerašnjem protestu  su se pridružili i meštani još dva okolna sela – Novo Selo i Čokot, a građani kažu da će se svake nedelje u isto vreme okupljati i blokirati put i prugu dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Peci
Peci
5 godine pre

Za one nesrećnike koji su poginuli jeste kasno, ali za ubuduće nije. Ali, trebalo bi da se ljudi uozbilje, vozači gradskog prevoza bi trebalo da budu odabrani, sposobni, ozbiljni, i iznad svega dobro plaćeni ljudi. A izgleda da nisu. Sada nas privatnici voze, a oni regrutuju vozače po sistemu ko ima vozačku i da hoće da radi, a za platu se podrazumeva da je “minimalac”.A u srbiji se zna kako se sve može doći i do diplome, a ne samo obične vozačke dozvole. A oni koji su sposobniji odoše u Evropu da voze za mnogo bolju platu, trbuhom za kruhom. Zato će ovi da postave rampu, ali i nju treba neko da održava, a događa se i da je spuste i da vozači čekaju prolazak voza i 15 minuta. I tako u krug, a nesreće se događaju.

Olga
Olga
5 godine pre

Kasno.