Počinje Festival „Vranjska gradska pesma”

VRANJE

U Vranju sutra počinje Festival „Vranjska gradska pesma” koji se organizuje povodom 50 godina od smrti čuvene Stane Avramović Karaminge autorke pesme „Dimitrijo, sine Mitre”.

Svečano otvaranje zakazano je za19 sati u sali Doma vojske. Prigodnu besedu imaće gradonačelnik dr Slobodan Milenković i potomci Stane Karaminge prof. dr Sima Avramović i dr Marina Džikić.

Tokom veceri biće prikazan film o baba Stani, a predviđeno je i obraćanje Mirjane Drobac, etnomuzikologa u Muzičkoj produkciji Radio televizije Srbije. Planirano je da govori o gradskoj vranjskoj pesmi.

U muzičkom delu programa nastupiće vokalni solisti Ivana Tasić, Branimir Stošić Kace i Slobodan Jovanović Cobi, kao i KUD „Sevdah”.

U petak, 22. februara, drugog dana festivala,  u koncertnoj sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac” u Vranju, tačno u podne, Mirjana Drobac govoriće o vranjskoj gradskoj pesmi.

Za 19 sati u sali Doma vojske predviđen je nastup vokalnih solista: Vesne Dimić, Slobodana Jovanovića Cobija, Biljane Petković, Tijane Vučković, Branimira Stošića Kaceta, Ivane Tasić i Čedomira Markovića uz pratnju orkestra Ljubiše Pavkovića.

Pokrovitelj dvodnevnog festivala je Grad Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare