Početak školske godine u skladu sa preporukama ministarstva

LESKOVAC

Članica Gradskog veća Brankica Stamenković i predstavnici Školske uprave su održali sastanke sa aktivima direktora osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Leskovca, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Na sajtu grada nema nijedne fotografije sa ovog sastanka, iako je uobičajeno da ih objavljuju sa raznih dogadaja.

Direktori škola su podneli izveštaje nadležnim odeljenjima o pripremljenosti za početak školske 2020/21. godine i predstavili modele nastave koje će sprovoditi u skladu sa uputstvima i preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, navodi se u saopštenju. Na sastanku je bilo reči i o sredstvima koje će lokalna samouprava obezbediti za unapređenje higijensko-sanitarnih uslova, te novousvojenim finansijskim planovima škola.

Sve osnovne i srednje škole sa teritorije grada Leskovca spremno će dočekati 1. septembar u pogledu preporuka i epidemioloških mera kojih se treba pridržavati u cilju zaštite učenika. Suma koja se svake godine iz budžeta grada Leskovca izdvaja za sredstva za dezinfekciju i održavanje higijene obrazovno-vaspitnih ustanova je ove godine povećana, kako bi sve škole na teritoriji grada ispoštovale mere za sprečavanje i suzbijanje širenja virusa korona. Ujedno će lokalna samouprava finansirati nabavku sve zaštitne opreme koja je neophodna za nesmetano i bezbedno izvođenje nastave.

Na sastanku je zaključeno i da će zbog okolnosti u kojima će se odvijati nastava, a koje su drugačije nego inače, biti neophodno da svako iz svog domena, kako lokalna samouprava, tako i roditelji i zaposleni u obrazovnom sistemu, pomognu školarcima da što uspešnije započnu novu školsku godinu, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare