Početak realizacije projekta “Daj šansu istini o Evropi”

LESKOVAC

Na konferenciju za medije u Tehničkoj školi „Rade Metalac“ najavljen je početak realizacije projekta „Daj šansu istini o Evropi!“ koji je podržalo Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije. Projekat realizuje EPuS Leskovac sa svojim partnerima, Tehničkom školom „Rade Metalac“, Ekonomskom školom „Đuka Dinić“ i Tehničkom školom iz Vlasotinca.

Projekat „Daj šansu istini o Evropi!“ suštinski predstavlja nastavak projekta „Evropska škola bez granica“ koji je realizovan 2017. godine kaže Suzana Dimitrijević, generalni sekretar EPuS-a Leskovac.

„Tada smo sproveli istraživanje o stavovima srednjoškolaca Jablaničkog okruga o EU i usvojen je Akcioni plan za prevazilaženje predrasuda o EU. Ovaj projekat predstavlja implementaciju tog plana kod srednjoškolaca Jablaničkog okruga, a podrazumeva realizaciju niza edukativnih radionica, edukaciju za vršnjačke edukatore, otvaranje E-savetovališta o EU za mlade, kao i održavanje dve debate o EU. U toku šest meseci razvićemo strateški utemeljen, inovativan i delotvoran model angažovanja na širenju shvatanja kod srednjoškolacva Jablaničkog okruga da je članstvo Srbije u EU ključni unutrašnje-politički i ekonomski cilj zemlje i glavni oslonac za lični boljitak. Specifični cilj projekta je suzbijanje predrasuda o EU.“

Dimitrijevićeva očekuje da ovom kampanjom poveća odgovornost ciljnih grupa za suzbijanje predrasuda o EU, osnaživanje socijalnih veza, kao i promociju vršnjačkog aktivizma u procesu suzbijanja pomenutih predrasuda.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o