Počeo osmi STRINGS

LESKOVAC

Međunarodni festival i letnja akademija muzike u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra održaće se po osmi put. Zbog epidemiološke situacije ove godine biće održan samo festivalski deo.

Festival je otvorio rukovodilac najstarijeg srpskog vojnog orkestra „Stanislav Binički“ major Nikola Živković, koji je nakon toga nastupio sa Old Hot Orchestar i priredili Leskovčanima mogućnost da uživaju u diksilend stilu muzike.

Tokom šest dana trajanja manifestacije biće održano pet koncerata eminentnih solista i ansambala iz zemlje i inostranstva. U koncertima klasične muzike nastupiće dugogodišnji profesori Stringsa, najperspektivniji domaći muzičari, ali i nekadašnji đaci, a sada studenti muzičkih akademija. Na zatvaranju festivala, 15. septembra, nastupiće Vlatko Stefanovski, jedan od najboljih gitarista na ovim prostorima, frontmen rok grupe Leb i sol.

U okviru pratećeg programa priređene su dve izložbe koje se mogu videti u izložbenim prostorima LKC-a. Radi se o izložbi idejnih rešenja za novi vizuelni identitet Stringsa i fotografija nastalih na prošlogodišnjem festivalu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare