Počeo deseti STRINGS

LESKOVAC

Međunarodni muzički festival i letnja akademija „Strings“ održava se po deseti put. Ova manifestacija, započeta kao letnja škola muzike na kojoj je bilo tri profesora i 12 polaznika, izrasla je u akademiju i međunarodni festival. Za sedam dana biće održano deset koncerata eminentnih domaćih i stranih muzičara i ansambala. U koncertima klasične muzike, nastupaće dugogodišnji profesori i nekadašnji polaznici Festivala. Publika će moći da vidi i čuje uglednog ukrajinskog violinistu Valerija Sokolova, zatim „Džez na Veternici“ kvarteta Vlade Maričića, dok  završnica manifestacije rezervisana interpretatorku sevdalinki i tradicionala Amiru Medunjanin.

„Strings“ je otvorila članica Gradskog veća Jelena Miljković, rekavši da ova manifestacija ima veliki značaj za kulutur Leskovca.

„Ovaj divni ambijent i vrhunski umetnički sadržaji još jednom pokazuju da je Leskovački kulturni centar na visini zadatka.“

Prve večeri je publika mogla da prisustvuje razgovoru sa kompozitorom Igorom Andrićem, nakon čega je izvedena njegova kompozicija “Mozaik“, koja je komponovana specijalno za ovaj festival. Sredstva za ovo autorsko delo dobijena su preko SOKOJ-a i radi se o sredstvima Fonda za kulturna davanja u 2021. godini. Veče je završeno koncertom kamernog orkestra Strings-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare