Počeo Dečji festival ,,Vreme radosti“

VRANJE

Pod vedrim nebom u Vraju se, drugu godinu zaredom, održava Festival za decu „Vreme radosti“. U Gradskom parku gde se ova manifestacija održava okupio se veliki broj dece koja nisu krila oduševljenje što su sastavni deo ovog događaja.

Dvodnevni festival za najmlađe Vranjance, čiji je organizator Predškolska ustanova „Naše dete“, je počeo simboličnim puštanjem raznobojnih balona.

Manifestacija promoviše važnost igre i pravilnih podsticaja za razvoj dece, ali i spremnost odraslih da aktivno i odgovorno učestvuju u njihovom odrastanju.

,,Zadatak starijih je da uče mlađe, a naša je obaveza da neprestano slušamo šta nam deca govore i podstičemo izgradnju njihovog sveta. Deca su putokaz našem gradu za budućnost. Zato ulažemo velike napore da za njih obezbedimo uslove za srećno i bezbrižno detinjstvo. Njihove potrebe su naš zadatak i zbog toga radimo na izgradnji novog vrtića i renoviranju škola. Ona su razlog zbog koga će Vranje dobiti moderan Sportski centar i uređen Gradski park”, rekao je zamenik gradonačelnika Nenad Antić, otvarajući festival.

Dečji festivali su najlepši, jer su spoj lepote i radosti, rekla je direktorka Predškolske ustanove Vesna Terzić.

Pod sloganom „Dođite da se igramo, stvaramo, učimo i radujemo zajedno“ na zelenim površinama u parku postavljeni su punktovi vojske, policije i vatrogasaca. Tu su i trambuline i mnoge igračke. Deca su vežbala masažu srca i sticala znanja o pružanju prve pomoći.

Nastupili su i horovi vrtića ,,Boško Buha“ i Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“. Mališani su uživali i u predstavi ,,Pepeljuga“ u izvođenju Pozorišta ,,Bora Stanković“. Prikazan je i film o bezbednosti u saobraćaju.

I drugog dana dečjeg festivala, od 11 do 18 sati, su planirane mnoge manifestacije, pozorišne predstave, karaoke takmičenja.

Pokrovitelj festivala ,,Vreme radosti“ je Grad Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare