Počelo testiranje u novoj COVID laboratoriji na Medicinskom fakultetu

NIŠ

  Medicinski fakultet u Nišu počeo je da radi testiranje pacijenata na prisustvo COVID-19. Za analizu uzoraka koristi se najsavremeniji real-time PCR aparat u vlasništvu Klinike za kardiohirurgiju i zahvaljujući angažovanju Medicinskog fakulteta aparat je stavljen u funkciji.

                                “Ekipi mladih stručnjaka dr Vukici Đorđević i dr Mileni Bogdanović, koje su prve počele dijagnostiku korona virusa u Nišu u novoformiranoj laboratoriji, pridružili su se ugledni nastavnici fakulteta profesor dr Tatjana Jevtović Stoimenov, docenti Miloš Kostić i Nikola Stefanović i asistent dr Milan Lazarević. Svi mi na fakultetu ponosni smo na dekana, profesora dr Dobrilu Stanković – Đorđević, koja je inicirala, organizovala i realizovala ideju o formiranju nove laboratorije u ovom veoma važnom i teškom trenutku za našu otadžbinu”, saopštio je direktor Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić.

                                  Podsetimo, ova klinika je novembra prošle godine dobila na poklon od Evropske komande Američke vojske ovaj najmoderniji i najsavremeniji aparat koji je od strane nadležnih svetskih institucija i preporučen za ispitivanje biološkog materijala na prisustvo korona virusa.

                                  Aparat vrši analizu 96 uzoraka odjednom a rezultati se dobijaju za dva sata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare