Počelo sređivanje Ginekološko-akušerske klinike UKC Niš

NIŠ

U ovom trenutku renoviramo jedan unitrašnji deo soba što je u sklopu kompletnog renoviranja, a to ćemo uraditi uz pomoć jednog velikog donatora, verovatno  američke vojske i niških privrednika. Tako da ćemo u narednih 12 do  15 meseci kompletno renovirati zgradu Ginekologije, porodilište, bolesničke sobe. Ova klinika je ogledalo rada UKC jer je to prostor gde se rađaju deca i on mora da bude uređen na najkvalitetniji način, kazao je profesor dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš koji je još početkom ove godine naglasio da će renoviranje Ginekološko-akušerska klinika biti apsolutni prioritet uprave Kliničkog centra. Na to da radovi krenu ranije svakako je uticala pandemija korona virusa.

„Uslovi u kojima bebe dolaze na svet nisu zadovoljavajući i smatram svojom obavezom da renoviranje i opremanje GAK-a bude jedan od najvažnijih zadataka u ovoj godini”, kazao početkom godine Perišić.

       Tako je dugonajavljivano renoviranje klinike započeto, a uz pomoć donatora svi se nadaju da će dobiti svetski izgled, onakav kakv i zaslužuje klinika na kojoj se rađaju bebe, a buduće majke konačno mogu da odahnu kada se radi o uslovima u kojima čekaju svoje prinove.

      O renoviranju Ginekološko-akušerske klinike  sredinom maja razgovarala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa američkim ambasadorom Entoniem Godfriem.

     Direktor GAK-a Dejan Mitić je kazao da se broj novorođenih beba iz godine u godinu smanjuje, ali i da pod okriljem GAK-a radi i Centar za vantelesnu oplodnju koji daje dobre rezultate.

     „U toku prošle godine rođeno je nešto više od 130 beba koje su iz programa Centra za vantelesnu oplodnju što u ukupnom broju rođenih beba čini 3,98 posto”, istakao je Mitić.

    Prema njegovim rečima, da bi Centar još bolje radio potrebno je da se oprema obnovi i da se uključe novi kadrovi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare