Počelo saniranje rupa u gradu

dav

NIŠ

 

U Nišu je počelo saniranje udarnih rupa na kolovozima, koje su zadavale velike probleme vozačima.

 Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju grada Nebojše Lovića krenulo se sa sređivanjem kolovoza u ulicama prvog stepena prioriteta, gde se odvija gradski saobraćaj.

Na terenu su tri ekipe koje od ranog jutra rade, na Bulevaru 12.Febraur, kao i u centru grada, u Voždovoj ulici.

Rupe će biti sanirane i u ulici Dimitrija Tucovića, bulevaru Nikole Tesle, Knjaževačkoj, ulici Kosovke devojke, kao i na Bulevaru Cara Konstantina.

Prema Lovićevim rečima, nakon što se završi sređivanje ulica prvog stepena prioriteta, saniraće se rupe i u ulicama drugog stepena, kao i na seoskom području.

On je napomenuo da su rupe nastala usled veće količine soli koja je u prethodnom periodu bačena, ali i zbog lošeg kvaliteta radova. Lović je dodao da će u narednom periodu kvalitet radova biti na većem nivou i da će se pristupiti takozvanom presvlačenju ulica.

Član Gradskog veća Miloš Milošević istakao je da je za sređivanje ulica i ove godine izdvojeno 40 miliona dinara kao i lane i da je prvo lepo vreme iskorišćeno kako bi se sanirale rupe koje su učesnicim u saobraćaju izazivale velike probleme.

On je naglasio da dvogodišnji ugovor sa izvođačem radova nije predviđao rad vikendom i u nočnoj smeni te je apelovao na građane za strpljenje i dodao da će ubuduće Grad nastojati da izdvaja i veću sumu kako bi se ovakve redovne stvari, poput saniranja rupa na niškim ulicama, izvodile u noćnim satima kada je frekvencija saobraćaja znatno manja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare