Počelo ručno pranje ulica u Nišu

NIŠ

 JKP „Mediana“ ponovo je, posle dužeg vremena, počelo ručno pranje ulica. Ručno pranje niških ulica postaće praksa. Zimi će to zavisiti od vremenskih uslova.Na proleće će pranje ulica da se obavlja po unapred ustaljenom rasporedu. Na ovaj način će biti poboljšana i higijena u gradu. Saobraćajnice će se kao i ranije prati noću, ili u ranim jutarnjim časovima, kada je frekfencija saobraćaja manja i kada na ulicama ima manje automobila tako da cisterne ne ometaju nesmetano odvijanje saobrćaja.

       Kako bi se ručno pranje ulica u Nišu olakšalo radnicima JKP „Mediana“, u planu je da se nabavi još jedno vozilo za pranje koje će na ulicama grada da prati i čistilica.

       Ranijih godina „Mediana“ je ulice prala od aprila i nije bila praksa da se ulice peru tokom zime zbog niskih temperatura i mraza. Kako se klima sada značajno promenila, javila se i potreba da se ulice očiste na ovaj način i u toku zimskih meseci pod uslovom da temperatura bude iznad četiri stepena kako se, na nižim temperaturama ne bi stvarala poledica.

      Vodenim šmrkovima biće prane saobraćajnice u centralnoj gradskoj zoni. Radiće se pranje ulica i auto-čistilicama, sa četkama koje sugrađani mogu da vide na ulicama. Postoje mnoge ozbiljne studije koje pokazuju da je upravo pranje ulica to koje je veoma značajno za smanjenje pre svega čestičnog zagađenja, posebno u zimskom periodu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare